The Company Of Wolves (1984)

Droom en werkelijkheid, heden en verleden, mens en dier vormen een onontwarbaar kluwen in de prikkelende parabels over het seksuele ontwaken van onschuldige meisjes.

Mona Lisa (1886)

Duister drama waarin bajesklant Bob Hoskins een baan als chauffeur van luxecallgirl Simone kan versieren via zijn voormalige baas Michael Caine.

The Crying Game (1992)

Romantische thriller over de relatie tussen IRA-lid Stephen Rea en Dil, de enigmatische vriendin van de Britse soldaat Forest Whitaker die door de IRA geëxecuteerd werd.

Interview With The Vampire (1994)

Taboedoorbrekende bewerking van Anne Rice' bloedzuigerbestseller. Met Tom Cruise en Brad Pitt als vampierkoppel.

The Butcher Boy (1997)

Psychologisch portret van dorpsjongen Francis door de toenemende druk van zijn suïcidale moeder en alcoholverslaafde vader wegglijdt in een paranoïde fantasiewereld.

In Dreams (1999)

Enkele dagen nadat huisvrouw Annette Bening over een gewelddadige kidnapping droomde, wordt haar dochter brutaal vermoord.

The End Of The Affair (1999)

Schrijver Ralph Fiennes stoot in het naoorlogse Londen op de echtgenoot van zijn voormalige minnares Julianne Moore, die hun verhouding twee jaar geleden halsoverkop beëindigde.

The Good Thief (2002)

Eeuwige verliezer Nick Nolte laat zich in de Franse Rivièra tot een laatste grote kraak overhalen.

Breakfast On Pluto (2005)

Centraal in deze film: de in roze jurkjes gehulde travestiet Cillian Murphy, een afwezige, doch geïdealiseerde moeder en een glamrocker met IRA connecties.

The Brave One (2007)

Wraakthriller met de New Yorkse dj Jodie Foster die machteloos toekijkst hoe haar verloofde vermoord werd.

Ondine (2010)

Schipper Colin Farrell vist een drenkelinge op die niets over zichzelf wil vertellen. Als de visser de gebeurtenis in een sprookje giet voor zijn zieke dochter, slaat haar fantasie op hol.

The Company Of Wolves (1984) Droom en werkelijkheid, heden en verleden, mens en dier vormen een onontwarbaar kluwen in de prikkelende parabels over het seksuele ontwaken van onschuldige meisjes. Mona Lisa (1886) Duister drama waarin bajesklant Bob Hoskins een baan als chauffeur van luxecallgirl Simone kan versieren via zijn voormalige baas Michael Caine. The Crying Game (1992) Romantische thriller over de relatie tussen IRA-lid Stephen Rea en Dil, de enigmatische vriendin van de Britse soldaat Forest Whitaker die door de IRA geëxecuteerd werd. Interview With The Vampire (1994) Taboedoorbrekende bewerking van Anne Rice' bloedzuigerbestseller. Met Tom Cruise en Brad Pitt als vampierkoppel. The Butcher Boy (1997) Psychologisch portret van dorpsjongen Francis door de toenemende druk van zijn suïcidale moeder en alcoholverslaafde vader wegglijdt in een paranoïde fantasiewereld. In Dreams (1999) Enkele dagen nadat huisvrouw Annette Bening over een gewelddadige kidnapping droomde, wordt haar dochter brutaal vermoord. The End Of The Affair (1999) Schrijver Ralph Fiennes stoot in het naoorlogse Londen op de echtgenoot van zijn voormalige minnares Julianne Moore, die hun verhouding twee jaar geleden halsoverkop beëindigde. The Good Thief (2002) Eeuwige verliezer Nick Nolte laat zich in de Franse Rivièra tot een laatste grote kraak overhalen. Breakfast On Pluto (2005) Centraal in deze film: de in roze jurkjes gehulde travestiet Cillian Murphy, een afwezige, doch geïdealiseerde moeder en een glamrocker met IRA connecties. The Brave One (2007) Wraakthriller met de New Yorkse dj Jodie Foster die machteloos toekijkst hoe haar verloofde vermoord werd. Ondine (2010) Schipper Colin Farrell vist een drenkelinge op die niets over zichzelf wil vertellen. Als de visser de gebeurtenis in een sprookje giet voor zijn zieke dochter, slaat haar fantasie op hol.