De film "Borgman" van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdams, een Nederlands-Belgisch-Deense coproductie, wordt vertoond in de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 15 tot 26 mei in de Franse kuststad. Theater- en filmmaker Van Warmerdam is bekend van films als "Abel", "Ober", "De Noorderlingen" en "De jurk".

In "Borgman" spelen de Vlaamse acteurs Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets belangrijke rollen; Bijvoet neemt de hoofd- en titelrol op zich. De film is een coproductie tussen het Nederlandse Graniet Film, het Deense Angel Films en het Brusselse productiehuis Epidemic van Koen Mortier en Eurydice Gysel. De organisatie van het internationale filmfestival maakte de officiële competitie bekend. (Belga/DB)

De film "Borgman" van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdams, een Nederlands-Belgisch-Deense coproductie, wordt vertoond in de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 15 tot 26 mei in de Franse kuststad. Theater- en filmmaker Van Warmerdam is bekend van films als "Abel", "Ober", "De Noorderlingen" en "De jurk". In "Borgman" spelen de Vlaamse acteurs Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets belangrijke rollen; Bijvoet neemt de hoofd- en titelrol op zich. De film is een coproductie tussen het Nederlandse Graniet Film, het Deense Angel Films en het Brusselse productiehuis Epidemic van Koen Mortier en Eurydice Gysel. De organisatie van het internationale filmfestival maakte de officiële competitie bekend. (Belga/DB)