'My First Highway' is het verhaal van de 16-jarige Benjamin - een rol voor Aäron Roggeman - die verliefd wordt op een lokaal meisje wanneer hij met zijn ouders op vakantie is in Spanje. Ze is mooi en intrigerend en sleurt Benjamin mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt. Het wordt een zomer die voor de rest van zijn leven in zijn geheugen gegrift zal staan.

'My First Highway' is het speelfilmdebuut van Kevin Meul die zich eerder al liet opmerken met korte films als 'Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck' en 'Cadet'. Zijn debuut ging eind oktober in wereldpremière tijdens het Film Fest Gent en reisde daarna ook af naar het Filmfestival van Rome, Valladolid, Braunschweig, Denver en Stockholm.

De Juryprijs voor Beste Film in Tallinn is de eerste internationale onderscheiding voor het coming of age-drama. De prent maakte er deel uit van het programma Just Film, een subfestival van Black Nights dat de focus legt op kinder- en jeugdfilms. (DB)

'My First Highway' is het verhaal van de 16-jarige Benjamin - een rol voor Aäron Roggeman - die verliefd wordt op een lokaal meisje wanneer hij met zijn ouders op vakantie is in Spanje. Ze is mooi en intrigerend en sleurt Benjamin mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt. Het wordt een zomer die voor de rest van zijn leven in zijn geheugen gegrift zal staan.'My First Highway' is het speelfilmdebuut van Kevin Meul die zich eerder al liet opmerken met korte films als 'Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck' en 'Cadet'. Zijn debuut ging eind oktober in wereldpremière tijdens het Film Fest Gent en reisde daarna ook af naar het Filmfestival van Rome, Valladolid, Braunschweig, Denver en Stockholm. De Juryprijs voor Beste Film in Tallinn is de eerste internationale onderscheiding voor het coming of age-drama. De prent maakte er deel uit van het programma Just Film, een subfestival van Black Nights dat de focus legt op kinder- en jeugdfilms. (DB)