Het succesverhaal van Matthias Schoenaerts kent geen einde. Met een Oscarnominatie voor Death Of A Shadow en een zopas gewonnen César voor Beste Mannelijke Belofte is zijn palmares voor 2013 al behoorlijk impressionant. Maar dit wil niet zeggen dat onze nationale trots het rustiger aan gaat doen. Net voor de uitreiking van de Césars gaf Matthias zijn plannen voor de komende lente prijs, en die zijn wederom groots.

In de lente zal Schoenaerts tijdelijk in New York verblijven, waar hij het team van de Vlaamse regisseur Michaël R. Roskam zal vervoegen voor de film Animal Rescue. Het is de eerste keer dat Roskam een Amerikaanse film zal draaien. Naast Matthias Schoenaerts zullen ook Tom Hardy en de Zweedse Noomi Rapace in de prent te zien zijn. Dat duo was al eerder bevestigd. "Ik heb een rol en ik kijk er hard naar uit", zegt hij in een exclusieve chatsessie met de Amerikaanse filmnieuwssite IndieWire.

De film is gebaseerd op een kortverhaal van schrijver Dennis Lehane, ook bekend van 'Mystic River' en 'Gone Baby Gone'. 'Animal Rescue' volgt een eenzame New Yorkse barman wiens levenspad gekenmerkt wordt door geweld, een toegetakelde puppy redt uit een vuilnisbak. Het mentaal instabiele baasje van de puppy kan hier echter niet mee lachen, en gaat op zoek naar de dief van zijn viervoeter. Wat de rol van Schoenaerts precies inhoudt is nog onbekend. Dat hij de prent een meerwaarde zal geven, staat als een paal boven water. (DB/TR)

Het succesverhaal van Matthias Schoenaerts kent geen einde. Met een Oscarnominatie voor Death Of A Shadow en een zopas gewonnen César voor Beste Mannelijke Belofte is zijn palmares voor 2013 al behoorlijk impressionant. Maar dit wil niet zeggen dat onze nationale trots het rustiger aan gaat doen. Net voor de uitreiking van de Césars gaf Matthias zijn plannen voor de komende lente prijs, en die zijn wederom groots. In de lente zal Schoenaerts tijdelijk in New York verblijven, waar hij het team van de Vlaamse regisseur Michaël R. Roskam zal vervoegen voor de film Animal Rescue. Het is de eerste keer dat Roskam een Amerikaanse film zal draaien. Naast Matthias Schoenaerts zullen ook Tom Hardy en de Zweedse Noomi Rapace in de prent te zien zijn. Dat duo was al eerder bevestigd. "Ik heb een rol en ik kijk er hard naar uit", zegt hij in een exclusieve chatsessie met de Amerikaanse filmnieuwssite IndieWire. De film is gebaseerd op een kortverhaal van schrijver Dennis Lehane, ook bekend van 'Mystic River' en 'Gone Baby Gone'. 'Animal Rescue' volgt een eenzame New Yorkse barman wiens levenspad gekenmerkt wordt door geweld, een toegetakelde puppy redt uit een vuilnisbak. Het mentaal instabiele baasje van de puppy kan hier echter niet mee lachen, en gaat op zoek naar de dief van zijn viervoeter. Wat de rol van Schoenaerts precies inhoudt is nog onbekend. Dat hij de prent een meerwaarde zal geven, staat als een paal boven water. (DB/TR)