Dat Roskam en Luc en Jean-Pierre Dardenne die bijzonder eervolle invitatie hebben gekregen, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Lidmaatschap van de vermaarde - en vaak verguisde - Academy geeft recht op een stem in de jaarlijkse Oscaruitreiking, de meest prestigieuze Amerikaanse filmprijzen.

Ongewoon

"Deze filmprofessionals behoren tot de meest getalenteerde, en meest gepassioneerde leden van onze industrie," verklaarde AMPAS-president Tom Sherak.

Andere nieuwe leden zijn onder meer Jean Dujardin en Michel Hazanavicius, respectievelijk hoofdrolspeler en regisseur van 'The Artist', de Franse prent die dit jaar vijf Oscars won, waaronder die voor de beste film.

Het is zeer ongewoon dat de Academy regisseurs al na hun eerste speelfilm uitnodigt, zoals Michaël Roskam nu overkomt. Ook gevestigde waarden als Terrence Malick en Wong Kar-Wai krijgen de eer lid te worden.

Meestemmen
De nieuwe leden zullen in september door de Academy vermeld worden. Zij zullen vanaf dan ook kunnen meestemmen voor de Oscars.

Sinds 2003 wordt het aantal stemgerechtigde leden van de Academy onder de 6.000 gehouden. De 176 zijn dan ook de enige professionals die dit jaar van AMPAS een uitnodiging ontvangen. (Belga/TV)

Dat Roskam en Luc en Jean-Pierre Dardenne die bijzonder eervolle invitatie hebben gekregen, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Lidmaatschap van de vermaarde - en vaak verguisde - Academy geeft recht op een stem in de jaarlijkse Oscaruitreiking, de meest prestigieuze Amerikaanse filmprijzen. Ongewoon "Deze filmprofessionals behoren tot de meest getalenteerde, en meest gepassioneerde leden van onze industrie," verklaarde AMPAS-president Tom Sherak. Andere nieuwe leden zijn onder meer Jean Dujardin en Michel Hazanavicius, respectievelijk hoofdrolspeler en regisseur van 'The Artist', de Franse prent die dit jaar vijf Oscars won, waaronder die voor de beste film. Het is zeer ongewoon dat de Academy regisseurs al na hun eerste speelfilm uitnodigt, zoals Michaël Roskam nu overkomt. Ook gevestigde waarden als Terrence Malick en Wong Kar-Wai krijgen de eer lid te worden. Meestemmen De nieuwe leden zullen in september door de Academy vermeld worden. Zij zullen vanaf dan ook kunnen meestemmen voor de Oscars. Sinds 2003 wordt het aantal stemgerechtigde leden van de Academy onder de 6.000 gehouden. De 176 zijn dan ook de enige professionals die dit jaar van AMPAS een uitnodiging ontvangen. (Belga/TV)