De grote winnaar zaterdagavond was de Spaanse regisseur Carlos Vermut, die met zijn drama "Magical Girl" de Gouden Schelp won, de prijs voor de beste film. De 34-jarige Vermut kreeg ook nog de Zilveren Schelp, de prijs voor de beste regie, voor zijn "film noir".

Het festival in de Baskische stad is een van de belangrijkste in Europa, naast die van Cannes, Venetië en Berlijn. 'The Drop' is sinds vorige woensdag te zien in de Belgische zalen. Het maffiaverhaal heeft enkele grote namen in de cast zoals Tom Hardy, James Gandolfini, Noomi Rapace en Matthias Schoenaerts. (BELGA/AB)

De grote winnaar zaterdagavond was de Spaanse regisseur Carlos Vermut, die met zijn drama "Magical Girl" de Gouden Schelp won, de prijs voor de beste film. De 34-jarige Vermut kreeg ook nog de Zilveren Schelp, de prijs voor de beste regie, voor zijn "film noir".Het festival in de Baskische stad is een van de belangrijkste in Europa, naast die van Cannes, Venetië en Berlijn. 'The Drop' is sinds vorige woensdag te zien in de Belgische zalen. Het maffiaverhaal heeft enkele grote namen in de cast zoals Tom Hardy, James Gandolfini, Noomi Rapace en Matthias Schoenaerts. (BELGA/AB)