Michael Moore heeft dan toch niet stilgezeten nadat hij in 2009 Capitalism: a Love Story uitbracht. Moore's nieuwste geesteskind 'Where to invade next' maakt deel uit van de line-up van het Toronto Film Festival dat plaatsvindt in september. De film gaat over "de voortdurende oorlog van de Verenigde Staten" en "de eeuwige zoektocht naar de volgende vijand".

Where to invade next is volledig in het geheim opgenomen, vandaar dat de lancering ook als een verrassing komt: niemand wist immers waar Moore mee bezig was. De officiële beschrijving van de docu bevat woorden als "provocatief" en "hilarisch" en ook de regisseur zelf zegt dat -hoewel de film ongetwijfeld ook uitdagend is - het doel van Where to invade next nog steeds entertainment is.

"Het eerste wat ik mijn ploeg vertel is dat we niet bezig zijn met het maken van een documentaire: we maken een film. Je kan een goed verhaal vertellen met fictie, maar je kan evenzeer een goed verhaal vertellen met non-fictie."

Thom Powers, de man die de documentaires van het Toronto Film Festival programmeert, liet zich alvast lovend uit in The Hollywood Reporter. "Ik was ontzettend onder de indruk van deze film, die ongetwijfeld veel tongen zal losmaken dit najaar", aldus Powers. "Where to invade next maakt naar mijn mening deel uit van Moore's beste werk".

Michael Moore heeft dan toch niet stilgezeten nadat hij in 2009 Capitalism: a Love Story uitbracht. Moore's nieuwste geesteskind 'Where to invade next' maakt deel uit van de line-up van het Toronto Film Festival dat plaatsvindt in september. De film gaat over "de voortdurende oorlog van de Verenigde Staten" en "de eeuwige zoektocht naar de volgende vijand". Where to invade next is volledig in het geheim opgenomen, vandaar dat de lancering ook als een verrassing komt: niemand wist immers waar Moore mee bezig was. De officiële beschrijving van de docu bevat woorden als "provocatief" en "hilarisch" en ook de regisseur zelf zegt dat -hoewel de film ongetwijfeld ook uitdagend is - het doel van Where to invade next nog steeds entertainment is. "Het eerste wat ik mijn ploeg vertel is dat we niet bezig zijn met het maken van een documentaire: we maken een film. Je kan een goed verhaal vertellen met fictie, maar je kan evenzeer een goed verhaal vertellen met non-fictie."Thom Powers, de man die de documentaires van het Toronto Film Festival programmeert, liet zich alvast lovend uit in The Hollywood Reporter. "Ik was ontzettend onder de indruk van deze film, die ongetwijfeld veel tongen zal losmaken dit najaar", aldus Powers. "Where to invade next maakt naar mijn mening deel uit van Moore's beste werk".