De 63-jarige acteur vertolkte 27 jaar geleden voor het eerst de gekostumeerde bio-exorcist slash creep Betelgeuse. Keaton zal ook in de sequel, met Tim Burton wederom als regisseur, de treiterende spokenjager spelen. Dat onthulde scenarioschrijver Seth Grahame-Smith aan The Hollywood Reporter.

In Burtons origineel roepen de geesten van een pas overleden koppel Betelgeuses hulp in om potentiële nieuwe bewoners uit hun huis te verdrijven. Hij krijgt daarbij hulp van de tienerdochter van het spookkoppel, destijds neergezet door de toen 17-jarige Winona Ryder.

Keaton ontving afgelopen zondag nog een Golden Globe voor zijn hoofdrol in Alejandro Iñárritus Birdman, die donderdag wellicht ook een of meerdere Oscarnominaties zal krijgen. Beetlejuice won indertijd een Oscar voor beste make-up. (JB)

De 63-jarige acteur vertolkte 27 jaar geleden voor het eerst de gekostumeerde bio-exorcist slash creep Betelgeuse. Keaton zal ook in de sequel, met Tim Burton wederom als regisseur, de treiterende spokenjager spelen. Dat onthulde scenarioschrijver Seth Grahame-Smith aan The Hollywood Reporter.In Burtons origineel roepen de geesten van een pas overleden koppel Betelgeuses hulp in om potentiële nieuwe bewoners uit hun huis te verdrijven. Hij krijgt daarbij hulp van de tienerdochter van het spookkoppel, destijds neergezet door de toen 17-jarige Winona Ryder.Keaton ontving afgelopen zondag nog een Golden Globe voor zijn hoofdrol in Alejandro Iñárritus Birdman, die donderdag wellicht ook een of meerdere Oscarnominaties zal krijgen. Beetlejuice won indertijd een Oscar voor beste make-up. (JB)