Michael Keaton werd geboren als Michael Douglas maar veranderde zijn naam naar Keaton toen hij als theateracteur aan de slag ging om verwarring te vermijden met de gelijknamige Wall Street-acteur. De inspiratie voor die naam kwam van de Amerikaanse stille filmkomediant Buster Keaton.

Keaton kwam voor het eerst kijken in de komedie Night Shift (1982) van Ron Howard. Zijn echte doorbraak kwam in de horrorkomedie Beetlejuice (1988) van Tim Burton waarin hij een knettergek spook vertolkt.

Batman

Maar iedereen kent Keaton uiteindelijk vooral als Batman. Weeral onder de vleugels van Tim Burton zette Michael Keaton Batman neer als een aangename, maar getormenteerde man. Tweemaal speelde hij de rol van de vleermuis: in Batman (1989) en Batman Returns (1992). Het zegt genoeg dat ondanks het succes van de recente Nolan-verfilmingen, Keaton nog steeds door veel fans beschouwd wordt als de ultieme Batman-vertolker.

Sindsdien was hij nog te zien in onder andere de Tarantinofilm Jackie Brown (1996) en recent nog in het zelfreflectieve Birdman (2014). Voor die laatste kreeg hij een Golden Globe voor beste acteur en werd hij ook genomineerd voor een Oscar in dezelfde categorie.

(JVDV)

Michael Keaton werd geboren als Michael Douglas maar veranderde zijn naam naar Keaton toen hij als theateracteur aan de slag ging om verwarring te vermijden met de gelijknamige Wall Street-acteur. De inspiratie voor die naam kwam van de Amerikaanse stille filmkomediant Buster Keaton.Keaton kwam voor het eerst kijken in de komedie Night Shift (1982) van Ron Howard. Zijn echte doorbraak kwam in de horrorkomedie Beetlejuice (1988) van Tim Burton waarin hij een knettergek spook vertolkt. BatmanMaar iedereen kent Keaton uiteindelijk vooral als Batman. Weeral onder de vleugels van Tim Burton zette Michael Keaton Batman neer als een aangename, maar getormenteerde man. Tweemaal speelde hij de rol van de vleermuis: in Batman (1989) en Batman Returns (1992). Het zegt genoeg dat ondanks het succes van de recente Nolan-verfilmingen, Keaton nog steeds door veel fans beschouwd wordt als de ultieme Batman-vertolker.Sindsdien was hij nog te zien in onder andere de Tarantinofilm Jackie Brown (1996) en recent nog in het zelfreflectieve Birdman (2014). Voor die laatste kreeg hij een Golden Globe voor beste acteur en werd hij ook genomineerd voor een Oscar in dezelfde categorie.(JVDV)