De 34-jarige Michael Fassbender zal de hoofdrol vertolken. Ronan Bennett, die eerder Public Enemies schreef, neemt het script voor zijn rekening.

De sage vertelt de verhalen van de Noord-Ierse Ulaidstam, geleid door koning Conchobar, en vooral hun conflict met de rivaliserende Connachtastam, wiens leider koningin Mebh is. Een prominente figuur in die verhalen is de neef van Conchobar: Cuchulainn. Hij zou een halfgod en bovenmenselijke vechtersbaas zijn. De oude Ierse legendes dateren van de achtste eeuw.

Fassbender, momenteel te zien in 'A Dangerous Mind', 'Jane Eyre' en 'Shame', en Bennett zijn zelf Noord-Ieren. De twee zijn van plan om hun project te financieren via hun eigen Londens productiehuis Finn McCool Films. Fassbender zal binnenkort te zien zijn als Magneto in X-Men: First Class 2. (JV)

De 34-jarige Michael Fassbender zal de hoofdrol vertolken. Ronan Bennett, die eerder Public Enemies schreef, neemt het script voor zijn rekening.De sage vertelt de verhalen van de Noord-Ierse Ulaidstam, geleid door koning Conchobar, en vooral hun conflict met de rivaliserende Connachtastam, wiens leider koningin Mebh is. Een prominente figuur in die verhalen is de neef van Conchobar: Cuchulainn. Hij zou een halfgod en bovenmenselijke vechtersbaas zijn. De oude Ierse legendes dateren van de achtste eeuw. Fassbender, momenteel te zien in 'A Dangerous Mind', 'Jane Eyre' en 'Shame', en Bennett zijn zelf Noord-Ieren. De twee zijn van plan om hun project te financieren via hun eigen Londens productiehuis Finn McCool Films. Fassbender zal binnenkort te zien zijn als Magneto in X-Men: First Class 2. (JV)