Het is de derde keer dat McQueen en Fassbender samenwerken. Eerder vertolkte de Duitse acteur met Ierse roots al de hoofdrollen in 'Hunger' en 'Shame'.

Steve McQueen heeft een sterrencast verzameld rond zijn fetisjacteur. Ook Brad Pitt, Paul Dano, Benedict 'Sherlock' Cumberbatch en Chiwetel Ejiofor ('Children of Men', 'American Gangster') spelen mee in 'Twelve Years A Slave'.

'Twelve Years A Slave' speelt zich af in de Verenigde Staten van de 19de eeuw. Het verhaal draait rond een man (Ejiofor) die ontvoerd en verkocht wordt door een slavenhandelaar. Het is voorlopig niet duidelijk welke rol Fassbender op zich zal nemen.

De opnames van de nieuwe McQueen beginnen deze zomer. De film wordt volgend jaar in de zalen verwacht. (BW)

Het is de derde keer dat McQueen en Fassbender samenwerken. Eerder vertolkte de Duitse acteur met Ierse roots al de hoofdrollen in 'Hunger' en 'Shame'. Steve McQueen heeft een sterrencast verzameld rond zijn fetisjacteur. Ook Brad Pitt, Paul Dano, Benedict 'Sherlock' Cumberbatch en Chiwetel Ejiofor ('Children of Men', 'American Gangster') spelen mee in 'Twelve Years A Slave'. 'Twelve Years A Slave' speelt zich af in de Verenigde Staten van de 19de eeuw. Het verhaal draait rond een man (Ejiofor) die ontvoerd en verkocht wordt door een slavenhandelaar. Het is voorlopig niet duidelijk welke rol Fassbender op zich zal nemen. De opnames van de nieuwe McQueen beginnen deze zomer. De film wordt volgend jaar in de zalen verwacht. (BW)