Matt Damon kondigde in een filmpje op Youtube aan niet meer naar het toilet te zullen gaan. De Amerikaanse topacteur zegt dit in een in scène gezette persconferentie, gefilmd in de gebouwen van Youtube. Hij wil op die manier de aandacht vestigen op het tekort aan drinkbaar water en sanitaire voorzieningen in de wereld.

De actie is op poten gezet door Google, Hollywood, tal van sociaalnetwerksites en de organisatie water.org. De slogan van campagne is Make people give a shit. Het is het eerste filmpje in een lange reeks in de aanloop naar Wereldwaterdag op 22 maart. (CM)

Matt Damon kondigde in een filmpje op Youtube aan niet meer naar het toilet te zullen gaan. De Amerikaanse topacteur zegt dit in een in scène gezette persconferentie, gefilmd in de gebouwen van Youtube. Hij wil op die manier de aandacht vestigen op het tekort aan drinkbaar water en sanitaire voorzieningen in de wereld. De actie is op poten gezet door Google, Hollywood, tal van sociaalnetwerksites en de organisatie water.org. De slogan van campagne is Make people give a shit. Het is het eerste filmpje in een lange reeks in de aanloop naar Wereldwaterdag op 22 maart. (CM)