Robert De Niro, die de hoofdrol speelt in 'King Of Comedy', is ook een van de medeoprichters van het Tribeca Film Festival. Scorsese zag in hem de ideale persoon om de rol van Rupert Pupkin, de wannabe komiek die talkshowpresentator Jerry Lewis kidnapt, te vertolken. De door faam geobsedeerde Pupkin besluit om, samen met zijn partner in crime Masha, Jerry Lewis te gijzelen zodat hij in tussentijd diens functie kan overnemen.

Thematisch gezien was Scorsese zijn tijd ver voor. Het 'iedereen-wil-beroemd-zijn-fenomeen' is typisch voor onze tijdsgeest. De komedie, die aanvankelijk twijfelachtig onthaald werd, zou in zijn opgefriste versie wel eens opnieuw furore kunnen maken. De originele negatieven waarop de film is opgenomen worden digitaal hersteld door Sony en ook de audio wordt onder handen genomen.
Het Tribeca Film Festival, dat georganiseerd wordt in Manhattan, is aan zijn twaalfde editie toe. Naast 'King Of Comedy' zullen ook Richard Linklater's romantisch drama 'Before Midnight' en een documentaire over 'The National' te zien zijn op het filmfestival, dat op 18 april van start gaat. (CS)

Robert De Niro, die de hoofdrol speelt in 'King Of Comedy', is ook een van de medeoprichters van het Tribeca Film Festival. Scorsese zag in hem de ideale persoon om de rol van Rupert Pupkin, de wannabe komiek die talkshowpresentator Jerry Lewis kidnapt, te vertolken. De door faam geobsedeerde Pupkin besluit om, samen met zijn partner in crime Masha, Jerry Lewis te gijzelen zodat hij in tussentijd diens functie kan overnemen. Thematisch gezien was Scorsese zijn tijd ver voor. Het 'iedereen-wil-beroemd-zijn-fenomeen' is typisch voor onze tijdsgeest. De komedie, die aanvankelijk twijfelachtig onthaald werd, zou in zijn opgefriste versie wel eens opnieuw furore kunnen maken. De originele negatieven waarop de film is opgenomen worden digitaal hersteld door Sony en ook de audio wordt onder handen genomen. Het Tribeca Film Festival, dat georganiseerd wordt in Manhattan, is aan zijn twaalfde editie toe. Naast 'King Of Comedy' zullen ook Richard Linklater's romantisch drama 'Before Midnight' en een documentaire over 'The National' te zien zijn op het filmfestival, dat op 18 april van start gaat. (CS)