De schrijver van de juridische bestsellers zag in de jaren '90 en 2000 al verschillende van zijn boeken verfilmd worden. In 1993 verfilmde Sydney Pollack 'The Firm', Grisham's eerste bestseller, met Tom Cruise in de hoofdrol. Ondanks het matige succes van de advocatenthriller werden al snel andere van Grisham's boeken verfilmd.

'The Pelican Brief', met Julia Roberts en Denzel Washington, volgde nog in hetzelfde jaar 'The Firm' op. Aan grote namen ontbrak het de advocaturen-franchise alvast niet. Naast Cruise, Roberts en Washington vertolkten Susan Surandon, Tommy Lee Jones, Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson, Matt Damon, Gene Hackman en vele andere de personages van Grisham.

Na enkele jaren van rust, is er nu opnieuw sprake van een Grisham verfilming. Deze keer is 'The Partner' aan de beurt waarin Patrick Lanigan, een jonge partner van een advocatenkantoor, ontdekt dat zijn collega's de regering willen oplichten voor 90 miljoen dollar en niet van plan zijn de opbrengst te delen met hem. Hij zet zijn eigen dood in scene en vlucht met het geld naar Brazilië waar hij een nieuw leven begint. Na enkele jaren wordt hij echter gevonden en begint een juridische oorlog tussen Patrick, de regering, twee verzekeringsmaatschappijen en zijn vrouw.

Over de film is nog maar weinig bekend. Eerst zou 'The Blind Side' regisseur, John Lee Hancock, het script en de regie op zich nemen maar hij is opzij gestapt. Vermoedelijk zodat hij zich volledig kan bezighouden met het nieuwe Disney project 'Saving Mr. Banks'. Nu worden Wahlberg en collega Levinson getipt als producers en Wahlberg zou ook de rol van Lanigan op zich nemen, maar dat is nog speculatie. Nog even wachten dus voor meer zekerheid. (JG)

Trailer 'The Firm'

Trailer 'A Time To Kill'

Trailer 'The Pelican Brief'

Trailer 'The Chamber'

De schrijver van de juridische bestsellers zag in de jaren '90 en 2000 al verschillende van zijn boeken verfilmd worden. In 1993 verfilmde Sydney Pollack 'The Firm', Grisham's eerste bestseller, met Tom Cruise in de hoofdrol. Ondanks het matige succes van de advocatenthriller werden al snel andere van Grisham's boeken verfilmd. 'The Pelican Brief', met Julia Roberts en Denzel Washington, volgde nog in hetzelfde jaar 'The Firm' op. Aan grote namen ontbrak het de advocaturen-franchise alvast niet. Naast Cruise, Roberts en Washington vertolkten Susan Surandon, Tommy Lee Jones, Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson, Matt Damon, Gene Hackman en vele andere de personages van Grisham. Na enkele jaren van rust, is er nu opnieuw sprake van een Grisham verfilming. Deze keer is 'The Partner' aan de beurt waarin Patrick Lanigan, een jonge partner van een advocatenkantoor, ontdekt dat zijn collega's de regering willen oplichten voor 90 miljoen dollar en niet van plan zijn de opbrengst te delen met hem. Hij zet zijn eigen dood in scene en vlucht met het geld naar Brazilië waar hij een nieuw leven begint. Na enkele jaren wordt hij echter gevonden en begint een juridische oorlog tussen Patrick, de regering, twee verzekeringsmaatschappijen en zijn vrouw. Over de film is nog maar weinig bekend. Eerst zou 'The Blind Side' regisseur, John Lee Hancock, het script en de regie op zich nemen maar hij is opzij gestapt. Vermoedelijk zodat hij zich volledig kan bezighouden met het nieuwe Disney project 'Saving Mr. Banks'. Nu worden Wahlberg en collega Levinson getipt als producers en Wahlberg zou ook de rol van Lanigan op zich nemen, maar dat is nog speculatie. Nog even wachten dus voor meer zekerheid. (JG) Trailer 'The Firm' Trailer 'A Time To Kill' Trailer 'The Pelican Brief' Trailer 'The Chamber'