Het productiehuis Eyeworks en Kinepolis hebben het heuglijke nieuws op donderdag bekendgemaakt. De Gouden, Platina en Diamanten award (voor respectievelijk 100 000, 200 000 en 400 000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het VAF/Filmfonds.

"Marina", de film die het levensverhaal van zanger Rocco Granata vertelt, kende een schitterende start in de bioscopen en staat op een solide nummer één in de Vlaamse bioscopen. Marina is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks, in coproductie met de gebroeders Dardenne en het Italiaanse Orisa Produzioni.

De film zal de komende dagen nog vaker in het nieuws komen via een paar "Marina"-acties: op woensdag 20 november wordt de opbrengst van de vertoning van 20 uur in Kinepolis Gent integraal doorgestort aan slachtofferhulp. Dit gebeurt op suggestie van Rocco Granata om iets te doen voor de slachtoffers van de Filipijnse tyfoon Haiyan. (BELGA/AB)

Het productiehuis Eyeworks en Kinepolis hebben het heuglijke nieuws op donderdag bekendgemaakt. De Gouden, Platina en Diamanten award (voor respectievelijk 100 000, 200 000 en 400 000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het VAF/Filmfonds."Marina", de film die het levensverhaal van zanger Rocco Granata vertelt, kende een schitterende start in de bioscopen en staat op een solide nummer één in de Vlaamse bioscopen. Marina is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks, in coproductie met de gebroeders Dardenne en het Italiaanse Orisa Produzioni.De film zal de komende dagen nog vaker in het nieuws komen via een paar "Marina"-acties: op woensdag 20 november wordt de opbrengst van de vertoning van 20 uur in Kinepolis Gent integraal doorgestort aan slachtofferhulp. Dit gebeurt op suggestie van Rocco Granata om iets te doen voor de slachtoffers van de Filipijnse tyfoon Haiyan. (BELGA/AB)