Op 19-jarige leeftijd mocht Schneider de rol van Brando's geliefde in de schandaalfilm van Bernardo Bertolucci op zich nemen. Drie jaar later zou ze protagoniste zijn van Jack Nicholson in 'The Passenger'. Ze speelde ook nog rollen in 'Sezona mira u Parizu' en 'La dérobade'.

Maria overleed op 58-jarige leeftijd in haar geboorteplaats Parijs aan een slepende ziekte. Ze zal worden bijgezet op het kerkhof van Père Lachaise.

Lees hier Patrick Duynslaeghers recensie van 'Last Tango In Paris' uit de Knack Focus van deze week.

Trivia: Tom Barman bezong in 2008 in 'The Vanishing of Maria Schneider' nog de eeuwig durende jeugd van de Franse actrice.

Pieter Devriese

Op 19-jarige leeftijd mocht Schneider de rol van Brando's geliefde in de schandaalfilm van Bernardo Bertolucci op zich nemen. Drie jaar later zou ze protagoniste zijn van Jack Nicholson in 'The Passenger'. Ze speelde ook nog rollen in 'Sezona mira u Parizu' en 'La dérobade'. Maria overleed op 58-jarige leeftijd in haar geboorteplaats Parijs aan een slepende ziekte. Ze zal worden bijgezet op het kerkhof van Père Lachaise. Lees hier Patrick Duynslaeghers recensie van 'Last Tango In Paris' uit de Knack Focus van deze week.Trivia: Tom Barman bezong in 2008 in 'The Vanishing of Maria Schneider' nog de eeuwig durende jeugd van de Franse actrice. Pieter Devriese