Size doesn't matter? De blinkende binken die in Magic Mike XXL - hebt u 'm? - met de heupen malen, spiegelen hun gillende en geilende toeschouwers iets anders voor. Ze hebben dan ook weinig gemeen met de menselijke realiteit van elke dag. Ze verkopen fantasie, en deze sequel legt daar veel meer dan zijn voorganger de nadruk op.

gf
© gf

Waar Steven Soderberghs origineel een eigenaardig soort vader-zoonverhaal vertelde, gaat het in dit vervolg vooral over het platonische genot dat de strippende heren hun publiek verschaffen.

Gregory Jacobs, sinds Soderberghs derde film King of the Hill (1993) diens vaste regieassistent, neemt hier de teugels over. Hij maakt er een roadmovie van die eerder doet denken aan The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994), maar dan met machomoves in plaats van extravagante glitteroutfits. Nog meer dan de vorige keer maakt het sappige gekissebis tussen Mike en zijn kompanen het verschil.

Jacobs heeft misschien niet Soderberghs oog - de lange dansclimax is het minste stuk van de hele film - maar hij luistert de zomer van 2015 wel op met een scheut onversneden plezier. Waarvoor dank.

Ruben Nollet

Size doesn't matter? De blinkende binken die in Magic Mike XXL - hebt u 'm? - met de heupen malen, spiegelen hun gillende en geilende toeschouwers iets anders voor. Ze hebben dan ook weinig gemeen met de menselijke realiteit van elke dag. Ze verkopen fantasie, en deze sequel legt daar veel meer dan zijn voorganger de nadruk op. Waar Steven Soderberghs origineel een eigenaardig soort vader-zoonverhaal vertelde, gaat het in dit vervolg vooral over het platonische genot dat de strippende heren hun publiek verschaffen. Gregory Jacobs, sinds Soderberghs derde film King of the Hill (1993) diens vaste regieassistent, neemt hier de teugels over. Hij maakt er een roadmovie van die eerder doet denken aan The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994), maar dan met machomoves in plaats van extravagante glitteroutfits. Nog meer dan de vorige keer maakt het sappige gekissebis tussen Mike en zijn kompanen het verschil. Jacobs heeft misschien niet Soderberghs oog - de lange dansclimax is het minste stuk van de hele film - maar hij luistert de zomer van 2015 wel op met een scheut onversneden plezier. Waarvoor dank.Ruben Nollet