Hoewel haar naam misschien niet meteen een belletje doet rinkelen, kon Chantal Akerman tellen als één van de belangrijkste cineasten uit ons nationale filmlandschap en scheerde ze in het buitenland hoge toppen. De grande dame van de Belgische cinema werd na haar overlijden op 5 oktober 2015 door Knack Focus postuum verkozen tot Vrouw van het Jaar.

Ook de Espace culturel Louis Vuitton in München houdt met de tentoonstelling 'Les Approches' een eerbetoon voor Akerman. In de nieuwe expositie brengen ze het werk van de cineaste in verband met dat van de Franse visuele kunstenares Annette Messager. Onder meer Akermans film 'Femmes d'Anvers en Novembre', waarmee ze een eerbetoon maakte voor de rokende vrouw, wordt integraal uitgezonden in de galerij. (JL)

'Les Approches' loopt nog tot 24 september 2016 in de Espace culturel Louis Vuitton in München.

Hoewel haar naam misschien niet meteen een belletje doet rinkelen, kon Chantal Akerman tellen als één van de belangrijkste cineasten uit ons nationale filmlandschap en scheerde ze in het buitenland hoge toppen. De grande dame van de Belgische cinema werd na haar overlijden op 5 oktober 2015 door Knack Focus postuum verkozen tot Vrouw van het Jaar.Ook de Espace culturel Louis Vuitton in München houdt met de tentoonstelling 'Les Approches' een eerbetoon voor Akerman. In de nieuwe expositie brengen ze het werk van de cineaste in verband met dat van de Franse visuele kunstenares Annette Messager. Onder meer Akermans film 'Femmes d'Anvers en Novembre', waarmee ze een eerbetoon maakte voor de rokende vrouw, wordt integraal uitgezonden in de galerij. (JL)