In deze film gaat Theroux op zoek naar de mensen en structuren achter Scientology en probeert hij inzicht te krijgen in de psychologie en technieken waarvan de organisatie zich bedient.

Met deze documentaire, die overigens die avond in première gaat in ons land, start de twaalfde editie van Docville. Van 29 april tot en met 7 mei worden meer dan 100 nieuwe titels vertoond. Deze worden zoals steeds omkaderd door middel van inleidingen, nagesprekken, debatten en ontmoetingen met de makers.

Tijdens de openingsavond is naast Theroux ook regisseur John Dower aanwezig. Theroux verzorgt tijdens Docville overigens op zaterdag 30 april nog 'een mastertalk'. (Belga/LP)

Docville.be

In deze film gaat Theroux op zoek naar de mensen en structuren achter Scientology en probeert hij inzicht te krijgen in de psychologie en technieken waarvan de organisatie zich bedient. Met deze documentaire, die overigens die avond in première gaat in ons land, start de twaalfde editie van Docville. Van 29 april tot en met 7 mei worden meer dan 100 nieuwe titels vertoond. Deze worden zoals steeds omkaderd door middel van inleidingen, nagesprekken, debatten en ontmoetingen met de makers. Tijdens de openingsavond is naast Theroux ook regisseur John Dower aanwezig. Theroux verzorgt tijdens Docville overigens op zaterdag 30 april nog 'een mastertalk'. (Belga/LP)Docville.be