Het scenario van 'Loft' door Bart De Pauw valt ook in Nederland in de smaak. De door Antoinette Beumer geregisseerde Nederlandse remake van de gelijknamige film van Erik Van Looy werd de voorbije twee weken al door meer dan 100 000 mensen bezocht. Daarmee heeft 'Loft' de status van Gouden Film bereikt.

De prijs - die toegekend wordt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film - werd afgelopen maandag in Amsterdam in ontvangst genomen door acteurs Anna Drijver en Fedja van Huêt en cineaste Antoinette Beumer.

Ook de Nederlandse 'Loft' kleurt voor een aanzienlijk deel Belgisch. Het Belgische team achter 'Loft' heeft namelijk meer gedaan dan enkel de succesformule verkocht aan Nederland. Bij tijdelijke afwezigheid van de gekwetste Antoinette Beumer, regisseerde Erik Van Looy himself bepaalde scènes uit de Nederlandse versie van 'Loft'. Verder is Woestijnvis co-producent van de film, en verzorgde de Belgische cameraman Danny Elsen - die ook het origineel filmde - het camerawerk.

Michael Ilegems

Het scenario van 'Loft' door Bart De Pauw valt ook in Nederland in de smaak. De door Antoinette Beumer geregisseerde Nederlandse remake van de gelijknamige film van Erik Van Looy werd de voorbije twee weken al door meer dan 100 000 mensen bezocht. Daarmee heeft 'Loft' de status van Gouden Film bereikt. De prijs - die toegekend wordt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film - werd afgelopen maandag in Amsterdam in ontvangst genomen door acteurs Anna Drijver en Fedja van Huêt en cineaste Antoinette Beumer. Ook de Nederlandse 'Loft' kleurt voor een aanzienlijk deel Belgisch. Het Belgische team achter 'Loft' heeft namelijk meer gedaan dan enkel de succesformule verkocht aan Nederland. Bij tijdelijke afwezigheid van de gekwetste Antoinette Beumer, regisseerde Erik Van Looy himself bepaalde scènes uit de Nederlandse versie van 'Loft'. Verder is Woestijnvis co-producent van de film, en verzorgde de Belgische cameraman Danny Elsen - die ook het origineel filmde - het camerawerk. Michael Ilegems