Of de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio (41) eindelijk zijn eerste Oscar krijgt, wordt pas eind februari in Hollywood bekend. Een andere onderscheiding heeft de filmster op het Wereld Economisch Forum (WEF) alvast op zak. Met de ereprijs "Crystal Award" prees het WEF in het Zwitserse mondaine kuuroord Davos de inzet van DiCaprio voor de bescherming van het milieu.

De acteur verzamelde met zijn in 1998 opgerichte "Leonardo DiCaprio Foundation" meer dan 30 miljoen dollar voor de promotie van 70 innovatieve milieuprojecten in 40 landen, aldus het Wereld Economisch Forum. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de bescherming van de wereldzeeën en bedreigde diersoorten.

"Zuivere lucht en zuiver water en een levenswaardig klimaat zijn onvervreemdbare mensenrechten", verklaarde DiCaprio. De klimaatcrisis overwinnen is "geen kwestie van politiek, maar een kwestie van ons eigen overleven".

Voor sociaal engagement op verschillende vlakken werden ook de Chinese actrice Yao Chen, de Deens-IJslandse kunstenaar Ólafur Elíasson en de Amerikaanse rapper en hiphopproducer will.i.am met "Crystal Awards" onderscheiden. (Belga)

Of de Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio (41) eindelijk zijn eerste Oscar krijgt, wordt pas eind februari in Hollywood bekend. Een andere onderscheiding heeft de filmster op het Wereld Economisch Forum (WEF) alvast op zak. Met de ereprijs "Crystal Award" prees het WEF in het Zwitserse mondaine kuuroord Davos de inzet van DiCaprio voor de bescherming van het milieu.De acteur verzamelde met zijn in 1998 opgerichte "Leonardo DiCaprio Foundation" meer dan 30 miljoen dollar voor de promotie van 70 innovatieve milieuprojecten in 40 landen, aldus het Wereld Economisch Forum. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de bescherming van de wereldzeeën en bedreigde diersoorten. "Zuivere lucht en zuiver water en een levenswaardig klimaat zijn onvervreemdbare mensenrechten", verklaarde DiCaprio. De klimaatcrisis overwinnen is "geen kwestie van politiek, maar een kwestie van ons eigen overleven". Voor sociaal engagement op verschillende vlakken werden ook de Chinese actrice Yao Chen, de Deens-IJslandse kunstenaar Ólafur Elíasson en de Amerikaanse rapper en hiphopproducer will.i.am met "Crystal Awards" onderscheiden. (Belga)