Sam Phillips was een Amerikaanse muzikant slash producer slash zakenman slash dj, maar vooral ook een man met een fijne neus voor onontgonnen talenten. Zo wordt hij vaak gezien als de ontdekker van Elvis. Hoe dat gebeurde?

In 1954 stuurde Philipps gitarist Scotty Moore en bassist Bill Black naar het huis van de piepjonge Elvis, om verslag uit te brengen van zijn zangtalent. Laaiend enthousiast waren zij niet, maar toch organiseerde Phillips een opnamesessie met Elvis in zijn eigen Sun Records-studio. Ook hier waren ze aanvankelijk niet onder de indruk. Tot ze na een luchtje geschept te hebben weer de studio indoken en Elvis het nummer That's All Right (Mama) hoorden brengen. Dat moment was hét moment dat Phillips goedkeurend knikte. Wat daarna volgde, is geschiedenis.

Sam Philipps, die ook de carrières van onder meer Jerry Lee Lewis, Ike Turner, Johnny Cash en Howlin' Wolf op gang hielp, wordt zo beschouwd als de pionier van de rock-'n-roll, en bij uitbreiding een van de belangrijkste personen in de ontwikkeling van de moderne muziek in de twintigste eeuw. Daarnaast zette zij zich ook in om raciale ongelijkheden in de muziek tegen te gaan. De producent overleed in 2003.

Mick Jagger

Paramount Pictures heeft nu groen licht gekregen om het verhaal van de man naar het witte doek te vertalen. Het kocht hiervoor de rechten van het boek 'Sam Phillips: The Man Who Invented Rock 'n' Roll' waarop het script is gebaseerd. Dat schrijft de filmsite Deadline.

Naast de vertolking van het hoofdpersonage zal DiCaprio de film ook produceren, met aan zijn zijde Mick Jagger, die als co-producent deel uitmaakt van het project. Voor DiCaprio is het de eerste nieuwe rol na The Revenant.

Rock 'n roll!

(DB)

Sam Phillips was een Amerikaanse muzikant slash producer slash zakenman slash dj, maar vooral ook een man met een fijne neus voor onontgonnen talenten. Zo wordt hij vaak gezien als de ontdekker van Elvis. Hoe dat gebeurde?In 1954 stuurde Philipps gitarist Scotty Moore en bassist Bill Black naar het huis van de piepjonge Elvis, om verslag uit te brengen van zijn zangtalent. Laaiend enthousiast waren zij niet, maar toch organiseerde Phillips een opnamesessie met Elvis in zijn eigen Sun Records-studio. Ook hier waren ze aanvankelijk niet onder de indruk. Tot ze na een luchtje geschept te hebben weer de studio indoken en Elvis het nummer That's All Right (Mama) hoorden brengen. Dat moment was hét moment dat Phillips goedkeurend knikte. Wat daarna volgde, is geschiedenis. Sam Philipps, die ook de carrières van onder meer Jerry Lee Lewis, Ike Turner, Johnny Cash en Howlin' Wolf op gang hielp, wordt zo beschouwd als de pionier van de rock-'n-roll, en bij uitbreiding een van de belangrijkste personen in de ontwikkeling van de moderne muziek in de twintigste eeuw. Daarnaast zette zij zich ook in om raciale ongelijkheden in de muziek tegen te gaan. De producent overleed in 2003. Mick JaggerParamount Pictures heeft nu groen licht gekregen om het verhaal van de man naar het witte doek te vertalen. Het kocht hiervoor de rechten van het boek 'Sam Phillips: The Man Who Invented Rock 'n' Roll' waarop het script is gebaseerd. Dat schrijft de filmsite Deadline.Naast de vertolking van het hoofdpersonage zal DiCaprio de film ook produceren, met aan zijn zijde Mick Jagger, die als co-producent deel uitmaakt van het project. Voor DiCaprio is het de eerste nieuwe rol na The Revenant.Rock 'n roll!(DB)