Dinsdag maakte de European Film Academy de 52 geselecteerden bekend. Naast de nieuwste prent van Jaco Van Dormael, die sinds enkele dagen in de zalen te zien is, is ook "Eisenstein in Guanajuato" van Peter Greenaway genomineerd. Dit is een Belgische, Nederlandse, Finse en Mexicaanse samenwerking waarin het leven van de Russische cineast Sergej Eisenstein -actief tijdens de Sovjet-periode- wordt verfilmd.

Een andere Belgisch-Nederlandse coproductie, "Schneider VS. Bax", van regisseur Alex van Warmerdam, maakt de Belgische delegatie voor de Europese filmprijzen compleet. Tijdens de komende weken zullen de 3.000 leden van de European Film Academy hun keuze mogen maken in de verschillende categorieën zoals daar zijn "beste acteur" en "beste actrice".

De uiteindelijke nominaties worden bekendgemaakt op 7 november tijdens het Europese filmfestival van Sevilla, in Spanje.

Dinsdag maakte de European Film Academy de 52 geselecteerden bekend. Naast de nieuwste prent van Jaco Van Dormael, die sinds enkele dagen in de zalen te zien is, is ook "Eisenstein in Guanajuato" van Peter Greenaway genomineerd. Dit is een Belgische, Nederlandse, Finse en Mexicaanse samenwerking waarin het leven van de Russische cineast Sergej Eisenstein -actief tijdens de Sovjet-periode- wordt verfilmd. Een andere Belgisch-Nederlandse coproductie, "Schneider VS. Bax", van regisseur Alex van Warmerdam, maakt de Belgische delegatie voor de Europese filmprijzen compleet. Tijdens de komende weken zullen de 3.000 leden van de European Film Academy hun keuze mogen maken in de verschillende categorieën zoals daar zijn "beste acteur" en "beste actrice". De uiteindelijke nominaties worden bekendgemaakt op 7 november tijdens het Europese filmfestival van Sevilla, in Spanje.