De nationale selectiecommissie koos "Le Tout Nouveau Testament" onlangs uit als de Belgische inzending voor de Oscar van Beste Niet-Engelstalige Film. Het is de derde keer dat een film van Van Dormael geselecteerd wordt om ons land in Los Angeles te vertegenwoordigen. In 1991 was "Toto le Héros" de Belgische Oscarinzending, en in 1996 "Le Huitième Jour", ook allebei van Jaco Van Dormael.

"Le Tout Nouveau Testament", met onder meer Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau, François Damiens en Catherine Deneuve in de hoofdrollen, is ook geselecteerd voor de European Film Awards.

(Belga/LP)

De nationale selectiecommissie koos "Le Tout Nouveau Testament" onlangs uit als de Belgische inzending voor de Oscar van Beste Niet-Engelstalige Film. Het is de derde keer dat een film van Van Dormael geselecteerd wordt om ons land in Los Angeles te vertegenwoordigen. In 1991 was "Toto le Héros" de Belgische Oscarinzending, en in 1996 "Le Huitième Jour", ook allebei van Jaco Van Dormael. "Le Tout Nouveau Testament", met onder meer Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau, François Damiens en Catherine Deneuve in de hoofdrollen, is ook geselecteerd voor de European Film Awards.(Belga/LP)