Dat maakte de Oscar Academy bekend.

Er prijken nog acht namen op de lijst, van de oorspronkelijk tachtig landen die in de running waren. Op 14 januari worden vijf films uit de groep van acht verkozen, waaruit dan, op de avond van de Oscars, de winnaar komt

Hieronder de shortlist: "Le Tout Nouveau Testament" van Jaco Van Dormael (België) "El Abrazo de la serpiente" van Ciro Guerra (Colombia) "Krigen" van Tobias Lindholm (Denemarken) "The Fencer" van Klaus Härö (Finland) "Mustang" van Deniz Gamze Ergüven (Frankrijk) "Labyrinth des Schweigens" van Giulio Ricciarelli (Duitsland) "Son of Saul" van László Nemes (Hongarije) "Viva" van Paddy Breathnach (Ierland) "Theeb" van Naji Abu Nowar (Jordanië). De vorige keer dat België aanspraak kon maken op de Oscar voor beste niet-Engelstalige Film was in 2014, met "The Broken Circle Breakdown".

Le Tout Nouveau Testament is ook in de running voor de Golden Globes.

(Belga/RR)

Dat maakte de Oscar Academy bekend.Er prijken nog acht namen op de lijst, van de oorspronkelijk tachtig landen die in de running waren. Op 14 januari worden vijf films uit de groep van acht verkozen, waaruit dan, op de avond van de Oscars, de winnaar komt Hieronder de shortlist: "Le Tout Nouveau Testament" van Jaco Van Dormael (België) "El Abrazo de la serpiente" van Ciro Guerra (Colombia) "Krigen" van Tobias Lindholm (Denemarken) "The Fencer" van Klaus Härö (Finland) "Mustang" van Deniz Gamze Ergüven (Frankrijk) "Labyrinth des Schweigens" van Giulio Ricciarelli (Duitsland) "Son of Saul" van László Nemes (Hongarije) "Viva" van Paddy Breathnach (Ierland) "Theeb" van Naji Abu Nowar (Jordanië). De vorige keer dat België aanspraak kon maken op de Oscar voor beste niet-Engelstalige Film was in 2014, met "The Broken Circle Breakdown".Le Tout Nouveau Testament is ook in de running voor de Golden Globes. (Belga/RR)