"De prijs voor beste kortfilm gaat naar een volwaardige kortfilm met een humoristische noot", zo klonk het in de motivatie van de jury. Lampaert schetst in het 7.30 minuten durende "Le Mur" een beeld van Hong Kong, waar iedereen in anonimiteit leeft in de torenhoge gebouwen. In een van die gebouwen woont de vrijgezel Chung, die op een dag beslist een kader aan de muur te hangen.

Dit betekent ook dat de kortfilm automatisch genomineerd is voor de prijs voor Beste Europese Kortfilm van de European Film Academy 2015-2016. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt in december 2016.

"Flor de Mil Colores" van Karen Vazques won de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm. (BELGA/AB)

"De prijs voor beste kortfilm gaat naar een volwaardige kortfilm met een humoristische noot", zo klonk het in de motivatie van de jury. Lampaert schetst in het 7.30 minuten durende "Le Mur" een beeld van Hong Kong, waar iedereen in anonimiteit leeft in de torenhoge gebouwen. In een van die gebouwen woont de vrijgezel Chung, die op een dag beslist een kader aan de muur te hangen.Dit betekent ook dat de kortfilm automatisch genomineerd is voor de prijs voor Beste Europese Kortfilm van de European Film Academy 2015-2016. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt in december 2016."Flor de Mil Colores" van Karen Vazques won de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm. (BELGA/AB)