'Le Gamin Au Vélo' van de Belgische regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne won vorig jaar de Grand Prix op het filmfestival van Cannes. Dankzij die prijs kreeg de film zowel een Amerikaanse als een Britse release.

De recenten van The New York Times, The Wall Street Journal en Entertainment Weekly gaven 'Le Gamin Au Vélo' een perfecte score. Ze loofden onder andere de manier waarop de Dardennes het leven van 'de gewone man' afbeelden, de subtiele humor in de film, de soundtrack en de ravissante verschijning van Cecile De France.

Op de Amerikaanse website metacritic -die de scores van de belangrijkste filmrecensenten bijhoudt- scoorde 'Le Gamin Au Vélo' een 86 op 100. Dat is een cijfer dat hoger ligt dan de score die films als 'One Flew Over the Cuckoo's Nest', 'The Deer Hunter' en 'The Exorcist' kregen.

En boxofficehit is de film voorlopig niet in de VS. In zijn openingsweekend bracht 'Le Gamin Au Vélo' 45 000 dollar op. (BW)

'Le Gamin Au Vélo' van de Belgische regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne won vorig jaar de Grand Prix op het filmfestival van Cannes. Dankzij die prijs kreeg de film zowel een Amerikaanse als een Britse release. De recenten van The New York Times, The Wall Street Journal en Entertainment Weekly gaven 'Le Gamin Au Vélo' een perfecte score. Ze loofden onder andere de manier waarop de Dardennes het leven van 'de gewone man' afbeelden, de subtiele humor in de film, de soundtrack en de ravissante verschijning van Cecile De France. Op de Amerikaanse website metacritic -die de scores van de belangrijkste filmrecensenten bijhoudt- scoorde 'Le Gamin Au Vélo' een 86 op 100. Dat is een cijfer dat hoger ligt dan de score die films als 'One Flew Over the Cuckoo's Nest', 'The Deer Hunter' en 'The Exorcist' kregen. En boxofficehit is de film voorlopig niet in de VS. In zijn openingsweekend bracht 'Le Gamin Au Vélo' 45 000 dollar op. (BW)