Het gaat om Maria von Trapp. Zij stierf in haar woning in Vermont, zo bericht People Magazine.

Maria was de op een na oudste dochter van de familie met zeven kinderen. Zij konden in de jaren 1930 in Oostenrijk ontsnappen aan de Nazi's en vestigden zich uiteindelijk in de Verenigde Staten.

Samen met haar broers en zussen, vader en stiefmoeder vormden ze een groep: de Trapp Family Singers. Hun verhaald diende als inspiratie voor de musical en film "The Sound of Music". In de Hollywood-film uit 1965 werd de rol van de stiefmoeder vertolkt door de erg populaire Julie Andrews.

"Maria had een prachtig leven en we zullen haar missen. De herinneringen aan haar zullen voortleven", verklaarde haar halfbroer Johannes von Trapp aan People. (Belga/MS)

Het gaat om Maria von Trapp. Zij stierf in haar woning in Vermont, zo bericht People Magazine. Maria was de op een na oudste dochter van de familie met zeven kinderen. Zij konden in de jaren 1930 in Oostenrijk ontsnappen aan de Nazi's en vestigden zich uiteindelijk in de Verenigde Staten. Samen met haar broers en zussen, vader en stiefmoeder vormden ze een groep: de Trapp Family Singers. Hun verhaald diende als inspiratie voor de musical en film "The Sound of Music". In de Hollywood-film uit 1965 werd de rol van de stiefmoeder vertolkt door de erg populaire Julie Andrews. "Maria had een prachtig leven en we zullen haar missen. De herinneringen aan haar zullen voortleven", verklaarde haar halfbroer Johannes von Trapp aan People. (Belga/MS)