Terwijl La Vie d'Adèle, de omstreden Gouden Palm van dit jaar, in Idaho werd verboden wegens een wet die alcohol verbiedt tijdens 'films met seksuele handelingen', gaat een bioscoop in Manhattan de film vertonen zonder verbod op minderjarigen. Dat schrijft de Franse krant Le Figaro.

De Motion Picture Association of America (MPAA) die de leeftijdsadviezen voor de films in de Verenigde Staten verzorgt, heeft het opschrift NC-17 (No one 17 and under admitted) aan Blue is the Warmest Color (de Amerikaanse titel van La Vie d'Adèle) toegekend omwille van 'de expliciet seksuele inhoud' van de film.

Om de film alsnog toegankelijk te maken voor een jonger publiek had de verdeler van de film de gevoelige scènes uit de film kunnen knippen maar Jonathan Sehring, de voorzitter van IFC (de Amerikaanse verdeler van de film), heeft die mogelijkheid nooit overwogen. 'We weigeren de visie van Abdellatif Kechiche te compromitteren door in de film knippen voor een leeftijdsadvies en we hebben alle vertrouwen dat Blue Is the Warmest Color in alle bioscopen zal gespeeld worden, los van het leeftijdsadvies". Jammer genoeg voor Sehring werd de film ondertussen al in de staat Idaho verboden', zei hij in Le Figaro.

Gelukkig waait er een rebelse wind door Manhattan. John Vanco, de senior ondervoorzitter en de algemene directeur van het IFC Center, heeft laten weten dat de film niet "voor jonge kinderen is maar dat hij volgens ons niet ongeschikt is voor volwassenen, nieuwsgierige tieners die voor de uitdagingen en de emotionele kansen van de volwassenheid staan.

'Blue is the Warmest Color', die sowieso geen grote verdeling kent in de VS, komt vandaag/25 oktober uit in New York en Los Angeles.

Terwijl La Vie d'Adèle, de omstreden Gouden Palm van dit jaar, in Idaho werd verboden wegens een wet die alcohol verbiedt tijdens 'films met seksuele handelingen', gaat een bioscoop in Manhattan de film vertonen zonder verbod op minderjarigen. Dat schrijft de Franse krant Le Figaro. De Motion Picture Association of America (MPAA) die de leeftijdsadviezen voor de films in de Verenigde Staten verzorgt, heeft het opschrift NC-17 (No one 17 and under admitted) aan Blue is the Warmest Color (de Amerikaanse titel van La Vie d'Adèle) toegekend omwille van 'de expliciet seksuele inhoud' van de film. Om de film alsnog toegankelijk te maken voor een jonger publiek had de verdeler van de film de gevoelige scènes uit de film kunnen knippen maar Jonathan Sehring, de voorzitter van IFC (de Amerikaanse verdeler van de film), heeft die mogelijkheid nooit overwogen. 'We weigeren de visie van Abdellatif Kechiche te compromitteren door in de film knippen voor een leeftijdsadvies en we hebben alle vertrouwen dat Blue Is the Warmest Color in alle bioscopen zal gespeeld worden, los van het leeftijdsadvies". Jammer genoeg voor Sehring werd de film ondertussen al in de staat Idaho verboden', zei hij in Le Figaro. Gelukkig waait er een rebelse wind door Manhattan. John Vanco, de senior ondervoorzitter en de algemene directeur van het IFC Center, heeft laten weten dat de film niet "voor jonge kinderen is maar dat hij volgens ons niet ongeschikt is voor volwassenen, nieuwsgierige tieners die voor de uitdagingen en de emotionele kansen van de volwassenheid staan. 'Blue is the Warmest Color', die sowieso geen grote verdeling kent in de VS, komt vandaag/25 oktober uit in New York en Los Angeles.