Volgens de vereniging van filmjournalisten "vervolledigt regisseur Paolo Sorrentino, na het onvergetelijke 'Roma' van Federico Fellini en het kleurrijke 'Gente di Roma' van Ettore Scola, de radiografie van de klasse die de decadente feesten bezoekt in de Italiaanse hoofdstad, met zijn indringende en meedogenloze camera, die flamboyante en onvergetelijke beelden registreert, steeds met tederheid".

Golden Globe

De Italiaanse film won onlangs de Golden Globe voor beste buitenlandse film en is een van de concurrenten van "The Broken Circle Breakdown" van Felix van Groeningen voor de Oscar voor Beste niet-Engelstalige Film. Die wordt op zondag 2 maart toegekend.

De Humanum Prijs van de UBFP voor een film die het samenleven in harmonie aanmoedigt tussen verschillende culturen en volkeren, gaat naar de Belgische film "Kinshasa Kids" van Marc-Henri Wajnberg. (Belga/DB)

Volgens de vereniging van filmjournalisten "vervolledigt regisseur Paolo Sorrentino, na het onvergetelijke 'Roma' van Federico Fellini en het kleurrijke 'Gente di Roma' van Ettore Scola, de radiografie van de klasse die de decadente feesten bezoekt in de Italiaanse hoofdstad, met zijn indringende en meedogenloze camera, die flamboyante en onvergetelijke beelden registreert, steeds met tederheid". Golden GlobeDe Italiaanse film won onlangs de Golden Globe voor beste buitenlandse film en is een van de concurrenten van "The Broken Circle Breakdown" van Felix van Groeningen voor de Oscar voor Beste niet-Engelstalige Film. Die wordt op zondag 2 maart toegekend. De Humanum Prijs van de UBFP voor een film die het samenleven in harmonie aanmoedigt tussen verschillende culturen en volkeren, gaat naar de Belgische film "Kinshasa Kids" van Marc-Henri Wajnberg. (Belga/DB)