In 'La Conquête' wordt vijf jaar van het leven van Sarkozy uit de doeken gedaan. De film start in 2002, wanneer Nicolas Sarkozy (Denis Podalydès) zijn eerste ministerpost mag bezetten. Ook zijn functies als Minister van Buitenlandse Zaken en Minister van Financiën werden in beeld gebracht om vervolgens zijn presidentscampagne te reconstrueren. Maar ook op het persoonlijke leven van Sarkozy en zijn toenmalige vrouw Cécile (Florence Pernel) werd de camera gericht.

Ook Sarkozys ganse entourage verschijnt in de film. Zo worden zijn campagneleider Laurent Solly (Grégory Fitoussi), pr-verantwoordelijke Franck Louvrier (Mathias Mlekuz) en woordvoerster Rachida Dati (Saïda Jawad) ook opgevoerd. De rollen van 's mans politieke tegenhangers Dominique de Villepin en Jacques Chirac worden vertolkt door respectievelijk Samuel Labarthe en Bernard Le Coq.

Intussen doen geruchten de ronde dat 'La Conquête' ook op het Filmfestival van Cannes zou te zien zijn. Om daar zekerheid over te hebben moeten we echter nog wachten tot 14 april. Dan worden alle films voorgesteld.

Pieter Devriese

In 'La Conquête' wordt vijf jaar van het leven van Sarkozy uit de doeken gedaan. De film start in 2002, wanneer Nicolas Sarkozy (Denis Podalydès) zijn eerste ministerpost mag bezetten. Ook zijn functies als Minister van Buitenlandse Zaken en Minister van Financiën werden in beeld gebracht om vervolgens zijn presidentscampagne te reconstrueren. Maar ook op het persoonlijke leven van Sarkozy en zijn toenmalige vrouw Cécile (Florence Pernel) werd de camera gericht. Ook Sarkozys ganse entourage verschijnt in de film. Zo worden zijn campagneleider Laurent Solly (Grégory Fitoussi), pr-verantwoordelijke Franck Louvrier (Mathias Mlekuz) en woordvoerster Rachida Dati (Saïda Jawad) ook opgevoerd. De rollen van 's mans politieke tegenhangers Dominique de Villepin en Jacques Chirac worden vertolkt door respectievelijk Samuel Labarthe en Bernard Le Coq. Intussen doen geruchten de ronde dat 'La Conquête' ook op het Filmfestival van Cannes zou te zien zijn. Om daar zekerheid over te hebben moeten we echter nog wachten tot 14 april. Dan worden alle films voorgesteld. Pieter Devriese