De Roze Palm wordt sinds 2010 uitgereikt aan een film die een positieve bijdrage levert aan de internationale beeldvorming van holebi's.

De film 'L'iconnu du Lac' van regisseur Alain Guiraudie gaat over een moordenaar die voor opschudding zorgt op een populaire vakantieplek. De jury prees de film voor de manier waarop de gang van zaken op deze plek vertelt worden en in beeld worden gebracht.

De Queer Palm of Roze Palm wordt sinds drie jaar uitgereikt aan een film in een van de programma's van het filmfestival van Cannes die een positieve bijdrage levert aan de beeldvorming rond homoseksuelen.

Expliciete films

Er waren dit jaar in Cannes verschillende films met expliciete seksscènes. Bijvoorbeeld in de film 'In Behind the Candelabra'. Dat is een biografische film over het leven van de pianist Liberace. Daarnaast werd er ook veel gesproken over de lesbische seksscène van maar liefst een kwartier in de film 'La Vie d'Adele'. Deze laatste wordt gezien als een kanshebber om de Gouden Palm te winnen. (LVR)

De Roze Palm wordt sinds 2010 uitgereikt aan een film die een positieve bijdrage levert aan de internationale beeldvorming van holebi's. De film 'L'iconnu du Lac' van regisseur Alain Guiraudie gaat over een moordenaar die voor opschudding zorgt op een populaire vakantieplek. De jury prees de film voor de manier waarop de gang van zaken op deze plek vertelt worden en in beeld worden gebracht. De Queer Palm of Roze Palm wordt sinds drie jaar uitgereikt aan een film in een van de programma's van het filmfestival van Cannes die een positieve bijdrage levert aan de beeldvorming rond homoseksuelen. Expliciete films Er waren dit jaar in Cannes verschillende films met expliciete seksscènes. Bijvoorbeeld in de film 'In Behind the Candelabra'. Dat is een biografische film over het leven van de pianist Liberace. Daarnaast werd er ook veel gesproken over de lesbische seksscène van maar liefst een kwartier in de film 'La Vie d'Adele'. Deze laatste wordt gezien als een kanshebber om de Gouden Palm te winnen. (LVR)