Met 'L'économie du couple' keert Lafosse terug naar de Quinzaine, nadat hij er eerder in 2008 'Elève libre' voorstelde.

De jongste film van Lafosse, zijn zevende langspeelfilm, vertelt het verhaal van Marie en Boris, die na vijftien jaar uit elkaar gaan maar uit financiële noodzaak bij elkaar blijven wonen, met hun twee kinderen. De hoofdrollen zijn voor Bérénice Bejo en Cédric Kahn.

De Quinzaine des Réalisateurs is een onafhankelijk parallelprogramma van het Internationaal Filmfestival van Cannes dat opgericht werd na mei 1968. Het programma verenigt zowel films van jonge auteurscineasten als gevestigde waarden. (Belga/DB)

Met 'L'économie du couple' keert Lafosse terug naar de Quinzaine, nadat hij er eerder in 2008 'Elève libre' voorstelde. De jongste film van Lafosse, zijn zevende langspeelfilm, vertelt het verhaal van Marie en Boris, die na vijftien jaar uit elkaar gaan maar uit financiële noodzaak bij elkaar blijven wonen, met hun twee kinderen. De hoofdrollen zijn voor Bérénice Bejo en Cédric Kahn. De Quinzaine des Réalisateurs is een onafhankelijk parallelprogramma van het Internationaal Filmfestival van Cannes dat opgericht werd na mei 1968. Het programma verenigt zowel films van jonge auteurscineasten als gevestigde waarden. (Belga/DB)