De Grote Prijs voor de beste langspeelfilm ging naar het debuut van de Argentijnse regisseur Andres Mushietti, 'Mama'.

De kortfilm van Van Avermaet, die ook al genomineerd werd voor de Oscars, gaat over een soldaat, Nathan, gespeeld door Matthias Schoenaerts. De soldaat stierf tijdens de Eerste Wereldoorlog. Maar een vreemde verzamelaar heeft zijn schaduw gevangen en biedt hem de kans op een nieuw leven als hij tienduizend schaduwen vangt.

De Spaans-Canadese langspeelfilm 'Mama' won naast de Grote Prijs voor de beste langspeelfilm ook de publieksprijs en de prijs van de jongerenjury. De prijs van de jury ging ex-aequo naar 'The end' van Jorge Torregrossa en 'Berberian sound studio' van Peter Strickland. Die laatste won ook de prijs van de critici.

Het festival opende in het kleine skigebied in de Vogezen. Er daagden 35.000 bezoekers op. Het festival heeft een budget van 600.000 euro. (Belga/DB)

De Grote Prijs voor de beste langspeelfilm ging naar het debuut van de Argentijnse regisseur Andres Mushietti, 'Mama'. De kortfilm van Van Avermaet, die ook al genomineerd werd voor de Oscars, gaat over een soldaat, Nathan, gespeeld door Matthias Schoenaerts. De soldaat stierf tijdens de Eerste Wereldoorlog. Maar een vreemde verzamelaar heeft zijn schaduw gevangen en biedt hem de kans op een nieuw leven als hij tienduizend schaduwen vangt. De Spaans-Canadese langspeelfilm 'Mama' won naast de Grote Prijs voor de beste langspeelfilm ook de publieksprijs en de prijs van de jongerenjury. De prijs van de jury ging ex-aequo naar 'The end' van Jorge Torregrossa en 'Berberian sound studio' van Peter Strickland. Die laatste won ook de prijs van de critici. Het festival opende in het kleine skigebied in de Vogezen. Er daagden 35.000 bezoekers op. Het festival heeft een budget van 600.000 euro. (Belga/DB)