Joon-Ho zal dit jaar toezien op de jury's beoordeling van de ingezonden debuutfilms. Op de slotceremony zal hij de prijs aan de winnaar mogen overhandigen. Eerder viel de naam al van de Amerikaanse acteur Robert De Niro die de taak van juryvoorzitter van de 64ste editie zal nemen. Ook de Franse regisseur van 'Eternal sunshine of the spotless mind' Michel Grondy zal van de partij zijn. Hij zal voor de kortfilmsectie van het festival instaan.

Bong Joon-Ho heeft zijn bekendheid en Cannes' waardering te danken aan zijn horrorkomedie 'Barking dogs never bite', uitgebracht anno 2000. In 2006 brak hij internationaal helemaal door met alweer een thrillerkomedie: 'The host'. De trilogie 'Tokio!' leverde hem in 2008 een officiële selectieplaats op in Cannes.

Bruno Dumont, Pavel Lounguine en Gael Garcia Bernal gingen hem voor als voorzitter van de Camera d'Or Jury.

Trailer van 'Tokyo!'.

Julie Herreman

Joon-Ho zal dit jaar toezien op de jury's beoordeling van de ingezonden debuutfilms. Op de slotceremony zal hij de prijs aan de winnaar mogen overhandigen. Eerder viel de naam al van de Amerikaanse acteur Robert De Niro die de taak van juryvoorzitter van de 64ste editie zal nemen. Ook de Franse regisseur van 'Eternal sunshine of the spotless mind' Michel Grondy zal van de partij zijn. Hij zal voor de kortfilmsectie van het festival instaan. Bong Joon-Ho heeft zijn bekendheid en Cannes' waardering te danken aan zijn horrorkomedie 'Barking dogs never bite', uitgebracht anno 2000. In 2006 brak hij internationaal helemaal door met alweer een thrillerkomedie: 'The host'. De trilogie 'Tokio!' leverde hem in 2008 een officiële selectieplaats op in Cannes. Bruno Dumont, Pavel Lounguine en Gael Garcia Bernal gingen hem voor als voorzitter van de Camera d'Or Jury. Trailer van 'Tokyo!'. Julie Herreman