Het filmpje toont een soort kookboek waarin het recept voor een goeie Hitchcock beschreven staat. De recepten zitten vol met verwijzingen naar zijn films, en de visuele stijl is duidelijk gebaseerd op de typische introfilmpjes die Saul Bass onder meer voor 'North By Northwest' maakte. Ook de muziek bevat hints naar de soundtracks van Bernard Hermann.

Wat betreft de afwerking van de gerechten, stellen de studenten onder meer een snuifje suspense en een goed glas McGuffin voor. Er is wel een probleem met laatstgenoemde cocktail: niemand weet wat er precies in zit. (MD)

Hitch from Pascal Monaco on Vimeo.

Het filmpje toont een soort kookboek waarin het recept voor een goeie Hitchcock beschreven staat. De recepten zitten vol met verwijzingen naar zijn films, en de visuele stijl is duidelijk gebaseerd op de typische introfilmpjes die Saul Bass onder meer voor 'North By Northwest' maakte. Ook de muziek bevat hints naar de soundtracks van Bernard Hermann. Wat betreft de afwerking van de gerechten, stellen de studenten onder meer een snuifje suspense en een goed glas McGuffin voor. Er is wel een probleem met laatstgenoemde cocktail: niemand weet wat er precies in zit. (MD) Hitch from Pascal Monaco on Vimeo.