Het kinderfilmfestival Filem'on zoemt dit jaar in op het magische en het wonderlijke, wat betekent dat er vooral sprookjesfilms vertoond zullen worden, zowel avant-premières als klassiekers. Ook een reeks themagerelateerde workshops en events, zoals een sprookjesbal, staan op het programma.

Daarnaast focust Filem'on, samen met het internationaal kunstenfestival Europalia, op gastland Indië. De Indiase regisseur Vikas Bahl zijn bekroonde film "Chillar Party" persoonlijk voorstellen.

De 80 kort- en langspeelfilms, animatiefilms en documentaires worden vertoond in de Brusselse cinema's Aventure, Cinematek, Galeries en Nova. Voor het eerst trekt het festival ook buiten Brussel, namelijk de Kortrijkse Budascoop. Daarnaast zijn er ook evenementen gepland in verscheidene culturele centra, zoals Espace Delvaux, De Pianofabriek, Everna, Ten Weyngaert.

Voor het eerst heeft het festival ook een festivalmeter en -peter: Gerda Dendooven, jeugdschrijfster en illustratrice, en Vincent Patar, regisseur van onder meer "Paniek in het dorp" en "Ernest et Célestine". Op het programma van deze zevende editie staan onder meer nieuwe films als "Roodkapje Strikes Back" (Nederland, 2013) en "Princess War" (Rusland, 2013) maar ook klassiekers als "The Neverending Story" (1984, VS).

Op 30 oktober is er in de Point Culture een panelgesprek met enkele kinderfilmregisseurs. Zo hebben regisseurs Jacco Groen ("Lilet never Happened", Nederland, 2012), Vikas Bahl ("Chillar Party", India, 2011) en Raphaël Balboni ("La version du loup", België, 2011) hun komst bevestigd.

In 2011 trok het festival 2.000 bezoekers, in 2012 waren dat er al 3.000. Vooral scholengroepen, jeugdverenigingen en Brusselse families vinden de weg naar het festival. (Belga/DB)

Het kinderfilmfestival Filem'on zoemt dit jaar in op het magische en het wonderlijke, wat betekent dat er vooral sprookjesfilms vertoond zullen worden, zowel avant-premières als klassiekers. Ook een reeks themagerelateerde workshops en events, zoals een sprookjesbal, staan op het programma. Daarnaast focust Filem'on, samen met het internationaal kunstenfestival Europalia, op gastland Indië. De Indiase regisseur Vikas Bahl zijn bekroonde film "Chillar Party" persoonlijk voorstellen. De 80 kort- en langspeelfilms, animatiefilms en documentaires worden vertoond in de Brusselse cinema's Aventure, Cinematek, Galeries en Nova. Voor het eerst trekt het festival ook buiten Brussel, namelijk de Kortrijkse Budascoop. Daarnaast zijn er ook evenementen gepland in verscheidene culturele centra, zoals Espace Delvaux, De Pianofabriek, Everna, Ten Weyngaert. Voor het eerst heeft het festival ook een festivalmeter en -peter: Gerda Dendooven, jeugdschrijfster en illustratrice, en Vincent Patar, regisseur van onder meer "Paniek in het dorp" en "Ernest et Célestine". Op het programma van deze zevende editie staan onder meer nieuwe films als "Roodkapje Strikes Back" (Nederland, 2013) en "Princess War" (Rusland, 2013) maar ook klassiekers als "The Neverending Story" (1984, VS). Op 30 oktober is er in de Point Culture een panelgesprek met enkele kinderfilmregisseurs. Zo hebben regisseurs Jacco Groen ("Lilet never Happened", Nederland, 2012), Vikas Bahl ("Chillar Party", India, 2011) en Raphaël Balboni ("La version du loup", België, 2011) hun komst bevestigd. In 2011 trok het festival 2.000 bezoekers, in 2012 waren dat er al 3.000. Vooral scholengroepen, jeugdverenigingen en Brusselse families vinden de weg naar het festival. (Belga/DB)