Aron Ralston, een fervent bergbeklimmer, komt in 2003 ongelukkig vast te zitten onder een rotsblok. Na vijf dagen bang maar hoopvol afwachten, ziet hij geen andere uitweg meer dan zijn eigen arm te amputeren. Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) brengt dit tragische waargebeurde verhaal naar het witte doek in 127 Hours.

De zeer realistische amputatiescène maakte tijdens de première van de film op het Toronto International Film Festival enkele slachtoffers. Een man werd onwel terwijl twee anderen het bewustzijn verloren. Hulpverleners kwamen in actie, maar niemand moest afgevoerd worden.

127 Hours wordt door de critici met lof overspoeld. De première werd afgesloten met een staande ovatie en Aron Ralston zelf was ook onder de indruk.

De beklijvende amputatiescène - en ook de rest van de film - is vanaf 5 november te bezichtigen in de Amerikaanse zalen. België tast nog even in het duister.


Griet Op de Beeck

Aron Ralston, een fervent bergbeklimmer, komt in 2003 ongelukkig vast te zitten onder een rotsblok. Na vijf dagen bang maar hoopvol afwachten, ziet hij geen andere uitweg meer dan zijn eigen arm te amputeren. Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) brengt dit tragische waargebeurde verhaal naar het witte doek in 127 Hours. De zeer realistische amputatiescène maakte tijdens de première van de film op het Toronto International Film Festival enkele slachtoffers. Een man werd onwel terwijl twee anderen het bewustzijn verloren. Hulpverleners kwamen in actie, maar niemand moest afgevoerd worden. 127 Hours wordt door de critici met lof overspoeld. De première werd afgesloten met een staande ovatie en Aron Ralston zelf was ook onder de indruk. De beklijvende amputatiescène - en ook de rest van de film - is vanaf 5 november te bezichtigen in de Amerikaanse zalen. België tast nog even in het duister. Griet Op de Beeck