"Mijn zoontje gedroeg zich erg stil en ik kwam te weten dat hij die dag gepest was geweest. Het betrof geen extreme pesterij, maar het was toch erg genoeg om zijn zelfvertrouwen een deuk te geven", vertelde Davis aan The Guardian Australia. Zijn zelfbedachte verhaal over een jongetje dat pesterijen heelt met magische madeliefjes werd omgezet naar een boek-app in 2012 en vervolgens omgetoverd tot een kinderboek. Het verhaal werd een hit, want de app "Dandelion" stootte de nummer één (Pippa the Pig) van de troon in de iTunes-ranking.

De animatieversie is een spin-off van de app en vertelt het verhaal van Buttercup Bree, die gepest wordt en hulp krijgt van de mysterieuze jongen (Benjamin Brewster) met zijn magische madeliefjes. Ze gebruikt de bloemetjes om de verlaten speeltuin op te fleuren en om de gebroken band tussen de pesters en zichzelf te repareren. Dit alles wordt verteld door Kate Winslet, die eerder een Oscar in de wacht sleepte als luisterend oor in The Reader. Winslet had trouwens maar twee takes nodig om de beeldschone animaties te voorzien van een zeemzoete vertelstem.

De kracht van verbeelding

De slagzin van het animatiefilmpje is: "Bullying is for people with no imagination", iets waar je de makers van Daisy Chain onmogelijk van kan beschuldigen. Australisch illustrator Anthony Ishinjerro is verantwoordelijk voor de mooie tekeningen en de animatie werd verzorgd door 2D-regisseur Frederick Venet. Dat deze kunstenaars beschikken over voldoende verbeeldingskracht, had ook Screen Australia opgemerkt toen het Dandelion-team op de proppen kwam met het idee voor de kortfilm. Ze werden ook aangetrokken tot het project omdat het een kruisbestuiving is van een goed verhaal, tekenfilm en technologie. Op die manier kunnen ouders, leerkrachten en scholen hun kinderen niet alleen entertainen maar ook sensibiliseren tegen pesten.

In de 21ste eeuw zijn pesterijen mogelijk nog erger geworden, aangezien denigrerende foto's en filmpjes tegenwoordig de wereld rond kunnen reizen via het internet. Er werd gekozen voor een Tim Burton-esque stijl, en omdat er in de wereld van Burton geen plaats is voor technologie, apps en laptops, opteerde Galvin Scott Davis voor foto's om een hedendaags beeld te geven van online vernederingen.

En hoe het afliep met het zoontje van Davis? De dag na het verhaaltje stelde hij de pestkop voor om samen een stripboek te tekenen. Al is het nog voorlopig nog afwachten of het filmpje ook een oplossing kan bieden voor radicale pesterijen. (EVH)

"Mijn zoontje gedroeg zich erg stil en ik kwam te weten dat hij die dag gepest was geweest. Het betrof geen extreme pesterij, maar het was toch erg genoeg om zijn zelfvertrouwen een deuk te geven", vertelde Davis aan The Guardian Australia. Zijn zelfbedachte verhaal over een jongetje dat pesterijen heelt met magische madeliefjes werd omgezet naar een boek-app in 2012 en vervolgens omgetoverd tot een kinderboek. Het verhaal werd een hit, want de app "Dandelion" stootte de nummer één (Pippa the Pig) van de troon in de iTunes-ranking. De animatieversie is een spin-off van de app en vertelt het verhaal van Buttercup Bree, die gepest wordt en hulp krijgt van de mysterieuze jongen (Benjamin Brewster) met zijn magische madeliefjes. Ze gebruikt de bloemetjes om de verlaten speeltuin op te fleuren en om de gebroken band tussen de pesters en zichzelf te repareren. Dit alles wordt verteld door Kate Winslet, die eerder een Oscar in de wacht sleepte als luisterend oor in The Reader. Winslet had trouwens maar twee takes nodig om de beeldschone animaties te voorzien van een zeemzoete vertelstem.De kracht van verbeeldingDe slagzin van het animatiefilmpje is: "Bullying is for people with no imagination", iets waar je de makers van Daisy Chain onmogelijk van kan beschuldigen. Australisch illustrator Anthony Ishinjerro is verantwoordelijk voor de mooie tekeningen en de animatie werd verzorgd door 2D-regisseur Frederick Venet. Dat deze kunstenaars beschikken over voldoende verbeeldingskracht, had ook Screen Australia opgemerkt toen het Dandelion-team op de proppen kwam met het idee voor de kortfilm. Ze werden ook aangetrokken tot het project omdat het een kruisbestuiving is van een goed verhaal, tekenfilm en technologie. Op die manier kunnen ouders, leerkrachten en scholen hun kinderen niet alleen entertainen maar ook sensibiliseren tegen pesten. In de 21ste eeuw zijn pesterijen mogelijk nog erger geworden, aangezien denigrerende foto's en filmpjes tegenwoordig de wereld rond kunnen reizen via het internet. Er werd gekozen voor een Tim Burton-esque stijl, en omdat er in de wereld van Burton geen plaats is voor technologie, apps en laptops, opteerde Galvin Scott Davis voor foto's om een hedendaags beeld te geven van online vernederingen. En hoe het afliep met het zoontje van Davis? De dag na het verhaaltje stelde hij de pestkop voor om samen een stripboek te tekenen. Al is het nog voorlopig nog afwachten of het filmpje ook een oplossing kan bieden voor radicale pesterijen. (EVH)