Sinds zijn vrijlating en de opheffing van zijn huisarrest, heeft Frans-Poolse cineast Roman Polanski nog niet stilgezeten. Voor zijn nieuw project 'God of Carnage' castte hij Jodie Foster, Christophe Waltz en Matt Dillon. Gisteren raakte bekend dat nu ook Kate Winslet bij de cast mag gerekend worden.

'God of Carnage' is een adaptatie van het toneelstuk 'Le Dieu du Carnage' van Yasmine Reza. Het stuk is meerdere malen in de prijzen gevallen, zowel in Frankrijk, Engeland als de V.S. Het verhaal handelt over twee New Yorkse koppels die een gewelddadige ruzie tussen hun kinderen willen bespreken. Het gesprek ontaardt echter in een chaotisch evenement, waarbij de kinderachtige gedragingen van de partners alsmaar toenemen.

Het is een simpele premisse die doet vermoeden dat veel zal afhangen van de acteerprestaties en scherpte van de dialogen. Verder lijkt het ook eerder de synopsis van een Woody Allen-film, al betwijfelen we niet dat Polanski zijn grimmige levensvisie er wel in zal kwijt kunnen.

Een paar fragmentjes uit de Broadway-versie van het toneelstuk:

Laurens Bouckaert

Sinds zijn vrijlating en de opheffing van zijn huisarrest, heeft Frans-Poolse cineast Roman Polanski nog niet stilgezeten. Voor zijn nieuw project 'God of Carnage' castte hij Jodie Foster, Christophe Waltz en Matt Dillon. Gisteren raakte bekend dat nu ook Kate Winslet bij de cast mag gerekend worden. 'God of Carnage' is een adaptatie van het toneelstuk 'Le Dieu du Carnage' van Yasmine Reza. Het stuk is meerdere malen in de prijzen gevallen, zowel in Frankrijk, Engeland als de V.S. Het verhaal handelt over twee New Yorkse koppels die een gewelddadige ruzie tussen hun kinderen willen bespreken. Het gesprek ontaardt echter in een chaotisch evenement, waarbij de kinderachtige gedragingen van de partners alsmaar toenemen. Het is een simpele premisse die doet vermoeden dat veel zal afhangen van de acteerprestaties en scherpte van de dialogen. Verder lijkt het ook eerder de synopsis van een Woody Allen-film, al betwijfelen we niet dat Polanski zijn grimmige levensvisie er wel in zal kwijt kunnen. Een paar fragmentjes uit de Broadway-versie van het toneelstuk:Laurens Bouckaert