Nadat Justin Timberlake in Alphadog iedereen verbaasde met zijn - wie had het kunnen raden? - blijkbaar toch wel aanwezig acteertalent waagt het popicoon zich nogmaals op een filmset. The Social Network brengt het verhaal van de oprichters van Facebook en kan kort worden samengevat met volgende tagline: ''You don't get to 500 million friends without making a few enemies''.

Alleen al om het feit dat David Fincher (Fight Club, Se7en) de boel regisseert zijn wij nu al behoorlijk enthousiast. Gooi daar nog een screenplay van Aaron Sorkin en de acteerprestaties van Zombieland-nerd Jessie Eisenberg bij en hup: ''vinden wij leuk''.

Dat Aaron Sorkin zijn liefde voor dialogue-heavy-scriptwriting nog niet is verleerd wordt duidelijk in de trailer van The Social Network. Geen beelden, geen effecten, geen bloot of geweld. Wel een stevige trailer waarin 'het woord' alleen al voor de nodige spanning zorgt.

Elisah Vandaele

The Social Network komt in oktober 2010 onze richting uit.

Nadat Justin Timberlake in Alphadog iedereen verbaasde met zijn - wie had het kunnen raden? - blijkbaar toch wel aanwezig acteertalent waagt het popicoon zich nogmaals op een filmset. The Social Network brengt het verhaal van de oprichters van Facebook en kan kort worden samengevat met volgende tagline: ''You don't get to 500 million friends without making a few enemies''. Alleen al om het feit dat David Fincher (Fight Club, Se7en) de boel regisseert zijn wij nu al behoorlijk enthousiast. Gooi daar nog een screenplay van Aaron Sorkin en de acteerprestaties van Zombieland-nerd Jessie Eisenberg bij en hup: ''vinden wij leuk''. Dat Aaron Sorkin zijn liefde voor dialogue-heavy-scriptwriting nog niet is verleerd wordt duidelijk in de trailer van The Social Network. Geen beelden, geen effecten, geen bloot of geweld. Wel een stevige trailer waarin 'het woord' alleen al voor de nodige spanning zorgt. Elisah VandaeleThe Social Network komt in oktober 2010 onze richting uit.