Kamala Films (New York) verkreeg de filmrechten van 'Lone Wolf and Cub', een manga uit de jaren zeventig van Kazuo Koike. Het productiebedrijf koos Justin Lin om de film te regisseren. Lin is bekend van de Fast & Furious-franchise.

Het scenario wordt geschreven door David en Janet Peoples, die eerder al meewerkten aan films als 'Blade Runner' en 'Unforgiven'.

Invloedrijke manga

'Lone Wolf and Cub' staat bekend als een van de invloedrijkste manga's. Het verhaal speelt zich af in de feodale Tokugawa-periode van Japan. Het gaat over Ogami Itto, een beul met een sterke positie in het shogunaat. Uit afgunst wordt zijn vrouw vermoord en Itto wordt gedwongen om door Japan te zwerven met zijn drie jaar oude zoon, geld verdienend als huurmoordenaar.

De manga kreeg al enkele Japanse verfilmingen. In 1987 kwam er in Japan ook een videogame uit.

Kamala Films (New York) verkreeg de filmrechten van 'Lone Wolf and Cub', een manga uit de jaren zeventig van Kazuo Koike. Het productiebedrijf koos Justin Lin om de film te regisseren. Lin is bekend van de Fast & Furious-franchise. Het scenario wordt geschreven door David en Janet Peoples, die eerder al meewerkten aan films als 'Blade Runner' en 'Unforgiven'. Invloedrijke manga 'Lone Wolf and Cub' staat bekend als een van de invloedrijkste manga's. Het verhaal speelt zich af in de feodale Tokugawa-periode van Japan. Het gaat over Ogami Itto, een beul met een sterke positie in het shogunaat. Uit afgunst wordt zijn vrouw vermoord en Itto wordt gedwongen om door Japan te zwerven met zijn drie jaar oude zoon, geld verdienend als huurmoordenaar. De manga kreeg al enkele Japanse verfilmingen. In 1987 kwam er in Japan ook een videogame uit.