Het gezelschap had een petitie bij die ondertekend was door 5.500 mensen uit de filmwereld, onder wie de Belgische regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne, de Britse regisseurs Mike Leigh en Ken Loach, de actrices Juliette Binoche, Isabella Rossellini en Yolande Moreau en Bond-acteur Daniel Craig.

"We moeten onze stem laten horen", zei de Oostenrijkse regisseur Ursula Wolschlager. "Het is geen vluchtelingenstroom, het zijn vrouwen en mannen die een nieuw leven willen bouwen", zei de Franse regisseur Michel Hazanavicius, oscarwinnaar voor "The Artist". "Het populistische en demagogische discours krijgt veel meer weerklank dan het onze, omdat het inspeelt op angst." (BELGA/AB)

Het gezelschap had een petitie bij die ondertekend was door 5.500 mensen uit de filmwereld, onder wie de Belgische regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne, de Britse regisseurs Mike Leigh en Ken Loach, de actrices Juliette Binoche, Isabella Rossellini en Yolande Moreau en Bond-acteur Daniel Craig. "We moeten onze stem laten horen", zei de Oostenrijkse regisseur Ursula Wolschlager. "Het is geen vluchtelingenstroom, het zijn vrouwen en mannen die een nieuw leven willen bouwen", zei de Franse regisseur Michel Hazanavicius, oscarwinnaar voor "The Artist". "Het populistische en demagogische discours krijgt veel meer weerklank dan het onze, omdat het inspeelt op angst." (BELGA/AB)