'Wat Rob Thomas en Kristen Bell kunnen, kan Joss Whedon toch ook?' dachten fans meteen na het onverwachte succes van de Kickstartercampagne rond Veronica Mars. 11 uur nadat er een online donorcampagne werd opgestart om twee miljoen dollar in te zamelen voor een film rond de wijsneuzige privédetective, was het bedrag al binnengehaald. Meteen de aanleiding voor fans om de sociale media te overstelpen met smeekbedes voor een Firefly-film.

Firefly was een Amerikaanse sciencefictionreeks die in 2002 voor het werd uitgezonden. De serie speelt zich af in 2517, aan bood van het ruimteschip Serenity. De mensheid heeft de ruimte gekoloniseerd en proberen een nieuw leven op de bouwen aan de rand het ons sterrenstelsel. De reeks volgt het wel en wee van de bemanning van het ruimteveer, en focust op de tegenwerking die ze krijgen van criminelen en van de alliantie. De serie werd na 11 afleveringen van het scherm gehaald, tot grote verbazing van de trouwe fans.

Serenity

In 2005 verscheen er al een film die gebaseerd was op Firefly, Serenity. De prent diende als volwaardige afsluiter van het eerste seizoen, en bracht de meeste verhaallijnen samen. Maar hier waren de fans niet tevreden mee. De vraag naar een nieuwe film bleef sindsdien aanhouden. Het Kickstartersucces van Veronica Mars bracht hen op nieuwe ideeën. Maar bedenker Joss Whedon heeft de geruchten rond een Kickstartercampagne meteen de kop in gedrukt.

"Ik heb al vaak gezegd dat ik dolgraag een nieuwe film wil maken met de cast van Firefly, en daar blijf ik ook bij", aldus Whedon in een interview met BuzzFeed. "Maar ik ben de komende drie jaar volop bezig in het Marvel-universum. Ik heb 'Dr. Horrible 2' zelfs nog niet kunnen maken. Binnen enkele jaren, wanneer Nathan [Fillion] niet meer met 'Castle' bezig is en ik geen immense Marvelfilm meer moet maken, kunnen we misschien kijken naar onze opties. Maar voor nu zijn er nog totaal geen Kickstarter-plannen voor mij. Er is ook altijd die angst om iets slechts af te leveren. Wat als het helemaal niet goed is? Ik zou me heel slecht voelen als ik iets zou afleveren dat de fans teleurstelt."

Whedon is momenteel volop bezig aan de voorbereidingen voor de opvolger op The Avengers, de superheldenfilm die in 2012 anderhalf miljard dollar op wist te brengen. Daarnaast werkt hij aan een tv-serie die zich in hetzelfde universum moet afspelen. Hierin zal de S.H.I.E.L.D-organisatie centraal staan. The Avengers 2 wordt op 1 mei 2015 in de zalen verwacht. (TR)

'Wat Rob Thomas en Kristen Bell kunnen, kan Joss Whedon toch ook?' dachten fans meteen na het onverwachte succes van de Kickstartercampagne rond Veronica Mars. 11 uur nadat er een online donorcampagne werd opgestart om twee miljoen dollar in te zamelen voor een film rond de wijsneuzige privédetective, was het bedrag al binnengehaald. Meteen de aanleiding voor fans om de sociale media te overstelpen met smeekbedes voor een Firefly-film. Firefly was een Amerikaanse sciencefictionreeks die in 2002 voor het werd uitgezonden. De serie speelt zich af in 2517, aan bood van het ruimteschip Serenity. De mensheid heeft de ruimte gekoloniseerd en proberen een nieuw leven op de bouwen aan de rand het ons sterrenstelsel. De reeks volgt het wel en wee van de bemanning van het ruimteveer, en focust op de tegenwerking die ze krijgen van criminelen en van de alliantie. De serie werd na 11 afleveringen van het scherm gehaald, tot grote verbazing van de trouwe fans. Serenity In 2005 verscheen er al een film die gebaseerd was op Firefly, Serenity. De prent diende als volwaardige afsluiter van het eerste seizoen, en bracht de meeste verhaallijnen samen. Maar hier waren de fans niet tevreden mee. De vraag naar een nieuwe film bleef sindsdien aanhouden. Het Kickstartersucces van Veronica Mars bracht hen op nieuwe ideeën. Maar bedenker Joss Whedon heeft de geruchten rond een Kickstartercampagne meteen de kop in gedrukt. "Ik heb al vaak gezegd dat ik dolgraag een nieuwe film wil maken met de cast van Firefly, en daar blijf ik ook bij", aldus Whedon in een interview met BuzzFeed. "Maar ik ben de komende drie jaar volop bezig in het Marvel-universum. Ik heb 'Dr. Horrible 2' zelfs nog niet kunnen maken. Binnen enkele jaren, wanneer Nathan [Fillion] niet meer met 'Castle' bezig is en ik geen immense Marvelfilm meer moet maken, kunnen we misschien kijken naar onze opties. Maar voor nu zijn er nog totaal geen Kickstarter-plannen voor mij. Er is ook altijd die angst om iets slechts af te leveren. Wat als het helemaal niet goed is? Ik zou me heel slecht voelen als ik iets zou afleveren dat de fans teleurstelt." Whedon is momenteel volop bezig aan de voorbereidingen voor de opvolger op The Avengers, de superheldenfilm die in 2012 anderhalf miljard dollar op wist te brengen. Daarnaast werkt hij aan een tv-serie die zich in hetzelfde universum moet afspelen. Hierin zal de S.H.I.E.L.D-organisatie centraal staan. The Avengers 2 wordt op 1 mei 2015 in de zalen verwacht. (TR)