De korte animatiefilm 'Mia' van de jonge beloftevolle animatiemaker Wouter Bongaerts is tijdens het Austin Film Festival in Texas bekroond met de Publieksprijs voor Beste Korte Animatiefilm.

De gelauwerde kortfilm brengt het verhaal van de zevenjarige Mia die haar overwerkte moeder uit de greep van de grote stad probeert te bevrijden. Tijdens haar queeste ontdekt ze de verborgen geheimen die de wereld doen draaien.

Bongaerts, een van de jonge beloftevolle animatiemakers in België, studeerde Animatiefilm aan de Media, Arts & Design faculty in zijn geboortestad Genk. Met zijn afstudeerwerk 'Mouse for Sale' won hij in 2010 de VAF Wildcard voor animatie, waardoor hij carte blanche kreeg om zijn eerste buitenschoolse creatie te realiseren. De negen minuten durende kortfilm Mia, gemaakt in de Gentse studio Creative Conspiracy, is het resultaat.

Het Austin Film Festival werd in 1993 opgericht en legt een sterke focus op de creatieve inbreng van scenaristen in het filmproces. In 20 jaar kreeg het festival een pak bekende gezichten over de vloer waaronder Oliver Stone, Sandra Bullock, Claire Danes, Russell Crowe en Joel en Ethan Coen. Films als Silver Linings Playbook, The Artist, Up In The Air, Slumdog Millionaire en Juno werden er bedolven onder de prijzen. (DB)

Zijn afstudeerwerk:

De korte animatiefilm 'Mia' van de jonge beloftevolle animatiemaker Wouter Bongaerts is tijdens het Austin Film Festival in Texas bekroond met de Publieksprijs voor Beste Korte Animatiefilm. De gelauwerde kortfilm brengt het verhaal van de zevenjarige Mia die haar overwerkte moeder uit de greep van de grote stad probeert te bevrijden. Tijdens haar queeste ontdekt ze de verborgen geheimen die de wereld doen draaien. Bongaerts, een van de jonge beloftevolle animatiemakers in België, studeerde Animatiefilm aan de Media, Arts & Design faculty in zijn geboortestad Genk. Met zijn afstudeerwerk 'Mouse for Sale' won hij in 2010 de VAF Wildcard voor animatie, waardoor hij carte blanche kreeg om zijn eerste buitenschoolse creatie te realiseren. De negen minuten durende kortfilm Mia, gemaakt in de Gentse studio Creative Conspiracy, is het resultaat. Het Austin Film Festival werd in 1993 opgericht en legt een sterke focus op de creatieve inbreng van scenaristen in het filmproces. In 20 jaar kreeg het festival een pak bekende gezichten over de vloer waaronder Oliver Stone, Sandra Bullock, Claire Danes, Russell Crowe en Joel en Ethan Coen. Films als Silver Linings Playbook, The Artist, Up In The Air, Slumdog Millionaire en Juno werden er bedolven onder de prijzen. (DB) Zijn afstudeerwerk: