Johnny Rotten kruipt in zijn eigen huid in het Noorse drama Sons of Norway van cineast Jens Lien. Met deze prent wil Lien een energetisch verhaal neerzetten met als grote topics punkrock, rebellie en de eeuwige strijd tussen freaks en punkers.

Het script werd door Nikolak Frobenius neergepend op basis van zijn autobiografische roman 'Teori & Praksis'. Films Distribution neemt de verdeling van de prent voor haar rekening. Producenten van dienst zijn Asle Vatin en Christian Fredrik Martin.

Johnny Rotten - a.k.a. John Lydon - gaf ook toestemming om een aantal Sex Pistol-anthems te gebruiken voor de soundtrack van het drama. Onder meer de nummers Pretty Vacant, Liar en Anarchy in the UK van het album Never Mind the Bollocks zullen deze prent muzikaal begeleiden. Uiteraard zal God Save the Queen niet ontbreken.

Sons of Norway komt in Noorwegen uit op 9 september 2011.

J.H.

Johnny Rotten kruipt in zijn eigen huid in het Noorse drama Sons of Norway van cineast Jens Lien. Met deze prent wil Lien een energetisch verhaal neerzetten met als grote topics punkrock, rebellie en de eeuwige strijd tussen freaks en punkers. Het script werd door Nikolak Frobenius neergepend op basis van zijn autobiografische roman 'Teori & Praksis'. Films Distribution neemt de verdeling van de prent voor haar rekening. Producenten van dienst zijn Asle Vatin en Christian Fredrik Martin. Johnny Rotten - a.k.a. John Lydon - gaf ook toestemming om een aantal Sex Pistol-anthems te gebruiken voor de soundtrack van het drama. Onder meer de nummers Pretty Vacant, Liar en Anarchy in the UK van het album Never Mind the Bollocks zullen deze prent muzikaal begeleiden. Uiteraard zal God Save the Queen niet ontbreken. Sons of Norway komt in Noorwegen uit op 9 september 2011. J.H.