Singleton brak door met 'Boyz N The Hood', een film over het harde leven in de ghetto. Nu zal hij dus de biopic over zijn vriend Shakur herschrijven, regisseren en producen. Het productieteam wordt vervolledigd door Randall Emmett, George Furla en James G. Robinson.

Tupac Shakur kreeg begin jaren '90 als 2Pac bekendheid met zijn West Coast hip hop. In 1996, op zijn muzikale hoogtepunt, werd de rapper na een boksmatch in Las Vegas doodgeschoten. "Tupac was degene met wie ik nog een leven lang films wilde maken", zei Singleton. "Zijn heengaan heeft een grote invloed gehad op zowel mijn leven als dat van ontelbaar veel mensen in deze wereld. Zijn levensverhaal is erg belangrijk voor mijn generatie."

Dat Shakur en Singleton twee handen op een buik waren, kan je zien op deze beelden:

In zijn films, die vaak gaan over spanningen en geweld in een grootstad, durft de 46-jarige regisseur al eens bekende rappers te casten (Ice Cube, Busta Rhymes en Tupac). Later in zijn carrière maakte hij mainstream films als '2 Fast 2 Furious', 'Four Brothers' en stinker 'Abduction'. Hopelijk keert Singleton voor zijn nieuwste dus terug naar zijn roots.

Het is nog niet bekend wie de rol van Tupac op zich zal nemen. Singleton zal binnenkort het scenario bewerken, in de hoop met de productie te kunnen beginnen rond juni. (PS)

Singleton brak door met 'Boyz N The Hood', een film over het harde leven in de ghetto. Nu zal hij dus de biopic over zijn vriend Shakur herschrijven, regisseren en producen. Het productieteam wordt vervolledigd door Randall Emmett, George Furla en James G. Robinson. Tupac Shakur kreeg begin jaren '90 als 2Pac bekendheid met zijn West Coast hip hop. In 1996, op zijn muzikale hoogtepunt, werd de rapper na een boksmatch in Las Vegas doodgeschoten. "Tupac was degene met wie ik nog een leven lang films wilde maken", zei Singleton. "Zijn heengaan heeft een grote invloed gehad op zowel mijn leven als dat van ontelbaar veel mensen in deze wereld. Zijn levensverhaal is erg belangrijk voor mijn generatie." Dat Shakur en Singleton twee handen op een buik waren, kan je zien op deze beelden: In zijn films, die vaak gaan over spanningen en geweld in een grootstad, durft de 46-jarige regisseur al eens bekende rappers te casten (Ice Cube, Busta Rhymes en Tupac). Later in zijn carrière maakte hij mainstream films als '2 Fast 2 Furious', 'Four Brothers' en stinker 'Abduction'. Hopelijk keert Singleton voor zijn nieuwste dus terug naar zijn roots. Het is nog niet bekend wie de rol van Tupac op zich zal nemen. Singleton zal binnenkort het scenario bewerken, in de hoop met de productie te kunnen beginnen rond juni. (PS)