Op donderdag 21 oktober ontvangt het Filmfestival Gent de legendarische componist John Barry voor een exclusief en eenmalig concert. De viervoudige Oscarwinnaar brengt onder meer zijn muziek uit verscheidene James Bondfilms en eveneens uit Body Heat, Out of Africa en Dances With Wolves.

Met zijn werk voor de eerste James Bondfilm, Dr. No (1962) werd John Barry meteen onsterfelijk. Het Bondthema groeide uit tot een van de bekendste muziekthema's aller tijden. Met elf scores werd John Barry de Bondcomponist bij uitstek.

Daar bleef het echter niet bij. Hij schreef muziek voor meer dan honderd films. Met Oscars voor Born Free, The Lion In Winter, Out Of Africa en Dances With Wolves is zijn prijzenkast aardig gevuld.

Het eenmalige en unieke concert vindt plaats op donderdag 21 oktober om 20u30 in het Kuipke in Gent. Het Brussels Philharmonic (Vlaams Radio Orkest) onder leiding van Nicholas Dodd brengt een overzicht van het oeuvre van Barry. Het zal suites spelen uit onder andere Goldfinger, Mary Queen Of Scots, Out Of Africa, Dances With Wolves en Midnight Cowboy. Het concert wordt begeleid door filmbeelden op groot scherm. Meer info vind je hier. Tickets kosten €25, €35 of €45 en zijn te verkrijgen vanaf 19 maart 2010 op www.filmfestival.be en in alle fnac-winkels.

Mocht u nog twijfelen, herbekijk dan gewoon de legendarische intro van Dr. No.

Jan Walraven

Op donderdag 21 oktober ontvangt het Filmfestival Gent de legendarische componist John Barry voor een exclusief en eenmalig concert. De viervoudige Oscarwinnaar brengt onder meer zijn muziek uit verscheidene James Bondfilms en eveneens uit Body Heat, Out of Africa en Dances With Wolves. Met zijn werk voor de eerste James Bondfilm, Dr. No (1962) werd John Barry meteen onsterfelijk. Het Bondthema groeide uit tot een van de bekendste muziekthema's aller tijden. Met elf scores werd John Barry de Bondcomponist bij uitstek. Daar bleef het echter niet bij. Hij schreef muziek voor meer dan honderd films. Met Oscars voor Born Free, The Lion In Winter, Out Of Africa en Dances With Wolves is zijn prijzenkast aardig gevuld. Het eenmalige en unieke concert vindt plaats op donderdag 21 oktober om 20u30 in het Kuipke in Gent. Het Brussels Philharmonic (Vlaams Radio Orkest) onder leiding van Nicholas Dodd brengt een overzicht van het oeuvre van Barry. Het zal suites spelen uit onder andere Goldfinger, Mary Queen Of Scots, Out Of Africa, Dances With Wolves en Midnight Cowboy. Het concert wordt begeleid door filmbeelden op groot scherm. Meer info vind je hier. Tickets kosten €25, €35 of €45 en zijn te verkrijgen vanaf 19 maart 2010 op www.filmfestival.be en in alle fnac-winkels. Mocht u nog twijfelen, herbekijk dan gewoon de legendarische intro van Dr. No.Jan Walraven