De Vlaamse acteur (en film- en theaterregisseur) Johan Heldenbergh heeft zijn eerste rol in een Hollywoodproductie te pakken. In The Zookeeper's Wife vertolkt hij Jan Zabinski, de directeur van de dierentuin van Warschau. Samen met zijn vrouw Antonina, een rol voor topactrice Jessica Chastain, redde hij in de Tweede Wereldoorlog driehonderd Joden van de gaskamers en bood hij hen onderdak.

Eerder leek het erop dat de Duitse acteur Daniel Brühl de rol van Zabinski zou spelen. Begin deze week schreef The Hollywood Reporter dat Brühl echter niet in de huid kruipt van Zabinski, maar in die van de antagonist, Lutz Heck.

Voor Heldenbergh beteknt de prent zijn grote Hollywooddebuut. Eerder veroverde de acteur uit De helaasheid der dingen, Ben X, Aanrijding in Moscou, Hasta La Vista en The Broken Circle Breakdown een rol in de Franse film La résistance de l'air.

De opnames van The Zookeeper's Wife starten in het najaar. De film wordt eind 2016 in de bioscoop verwacht. (JVL)

De Vlaamse acteur (en film- en theaterregisseur) Johan Heldenbergh heeft zijn eerste rol in een Hollywoodproductie te pakken. In The Zookeeper's Wife vertolkt hij Jan Zabinski, de directeur van de dierentuin van Warschau. Samen met zijn vrouw Antonina, een rol voor topactrice Jessica Chastain, redde hij in de Tweede Wereldoorlog driehonderd Joden van de gaskamers en bood hij hen onderdak.Eerder leek het erop dat de Duitse acteur Daniel Brühl de rol van Zabinski zou spelen. Begin deze week schreef The Hollywood Reporter dat Brühl echter niet in de huid kruipt van Zabinski, maar in die van de antagonist, Lutz Heck.Voor Heldenbergh beteknt de prent zijn grote Hollywooddebuut. Eerder veroverde de acteur uit De helaasheid der dingen, Ben X, Aanrijding in Moscou, Hasta La Vista en The Broken Circle Breakdown een rol in de Franse film La résistance de l'air.De opnames van The Zookeeper's Wife starten in het najaar. De film wordt eind 2016 in de bioscoop verwacht. (JVL)