Het gebeurt niet meer vaak dat Jodie Foster nog eens een filmrol accepteert. Vandaag werd duidelijk dat ze getekend heeft voor een rol in 'Elysium', een nieuwe sciencefictionfilm van 'District 9'-regisseur Neill Blomkamp. Meer dan de cast, die voorlopig bestaat uit Matt Damon, 'District 9'-ster Sharlto Copley en Jodie Foster, is er weinig geweten over de in mysterie gehulde tweede langspeelfilm van Blomkamp.

Op basis van korte interviews met de regisseur kan echter vastgesteld worden dat Blomkamp verder zal gaan op het elan van zijn indrukwekkende debuut: een sciencefictionfilm met een socio-politiek element verpakt als Hollywoodfilm voor het grote publiek.

Blomkamp oogstte in 2009 zowel bij pers als publiek succes met het opwindende 'District 9', de met een relatief klein budget gemaakte en door Peter Jackson geproduceerde langspeelversie van Blomkamp's kortfilm 'Alive in Joburg'.

In november werd een bizarre video van Neill Blomkamp vrijgegeven bij de digitale iPad-versie van WiReD Magazine. In de video zijn amateurbeelden te zien van twee jonge mannen die een buitenaards wezen aantreffen langs de rand van een weg. Of de video enig verband zou hebben met 'Elysium', is nog onduidelijk. Bekijk de desbetreffende video hier:

Blomkamp weet hoe hij met de marketingmachine moet omgaan, getuige de bijzonder effectieve virale campagne die aan 'District 9' voorafging waarin fictie en non-fictie met elkaar verstrengeld raken.

Andreas Ilegems

Het gebeurt niet meer vaak dat Jodie Foster nog eens een filmrol accepteert. Vandaag werd duidelijk dat ze getekend heeft voor een rol in 'Elysium', een nieuwe sciencefictionfilm van 'District 9'-regisseur Neill Blomkamp. Meer dan de cast, die voorlopig bestaat uit Matt Damon, 'District 9'-ster Sharlto Copley en Jodie Foster, is er weinig geweten over de in mysterie gehulde tweede langspeelfilm van Blomkamp. Op basis van korte interviews met de regisseur kan echter vastgesteld worden dat Blomkamp verder zal gaan op het elan van zijn indrukwekkende debuut: een sciencefictionfilm met een socio-politiek element verpakt als Hollywoodfilm voor het grote publiek. Blomkamp oogstte in 2009 zowel bij pers als publiek succes met het opwindende 'District 9', de met een relatief klein budget gemaakte en door Peter Jackson geproduceerde langspeelversie van Blomkamp's kortfilm 'Alive in Joburg'. In november werd een bizarre video van Neill Blomkamp vrijgegeven bij de digitale iPad-versie van WiReD Magazine. In de video zijn amateurbeelden te zien van twee jonge mannen die een buitenaards wezen aantreffen langs de rand van een weg. Of de video enig verband zou hebben met 'Elysium', is nog onduidelijk. Bekijk de desbetreffende video hier: Blomkamp weet hoe hij met de marketingmachine moet omgaan, getuige de bijzonder effectieve virale campagne die aan 'District 9' voorafging waarin fictie en non-fictie met elkaar verstrengeld raken. Andreas Ilegems